2. jan, 2015

5 Jan. Dag +330. Stressigt på BMT.

Gott Nytt År 2015!

Då var helgerna över sånär som på Trettondagen, efter den dagen startar det mesta upp med en halv vecka, och sedan är vi ”på spåret” igen. Solen är på väg tillbaka och vi går mot ljusare tider. Knappt är Jul och Nyår slut förrän jag börjar drömma om våren, ut med julpyntet och in med tulpanerna.

Förra året vid den här tiden var allt ett känslomässigt kaos, jag hade hela behandlingen och sjukhusvistelsen framför mig, frågorna var många, oron fanns där och ångesten dök upp stundtals. Visst har jag varit van vid oro och ångest. Jag lämnade benmärg förut var sjätte månad och efter varje gång var man nervös för vilket svar man skulle få, när svaret visade att sjukdomen höll sig i schack och inte var ytterligare aggressiv så pustade jag ut och kunde leva sex månader till, till nästa provtagning, så har det hållit på i alla år, därför har jag lärt mig genom åren att ”stoppa undan” all oro och bara fokusera på nuet. Carpe Diem.  

Nu har det infunnit sig en helt annan känsla i kroppen, ett sorts lugn och ett stort hopp om att det här faktiskt kan gå vägen. Framtiden känns mycket ljusare och jag ser med glädje fram emot det nya året och hoppas allt ska gå så bra det bara kan.

Försäkringskassan har hört av sig till min läkare, efter 365 dagar förväntas du vara frisk och tillbaka i arbete, är du inte det måste läkaren svara på ytterligare särskilda frågor om mitt sjukdomstillstånd. Var tredje månad förnyar läkaren sjukintyget och då är det väl konstigt att efter 365 dagar kan inte ”kassan” längre läsa på sjukintygen utan läkaren måste ge ytterligare ett utlåtande. Efter 365 dagar förlorar jag också ytterligare 5 % i ersättning, det kanske inte är så mycket pengar, men känslan man får är att, ”nu är du frisk, börja arbeta annars drar vi ner på ersättningen”.    Jag förstår att det måste finnas regler, men reglerna borde anpassas efter vilken sjukdom och behandling sjukintyget innehåller.

Dagens besök hos BMT blev stressigt, det fanns en sjuksköterska för provtagning och en läkare.
Jag skulle egentligen tappats på blod idag, men det fanns inte tid till det, inga problem för mig det är ok att ta det nästa gång.
Jag frågade läkaren om schimerismen (antal donatorceller i blodet) som de tog förra gången och det var 100 % donator fortfarande,,skönt !
Jag frågade också om mina remisser. En för att kontrollera skelettet och en för att kontrollera en liten knöl jag har på armen, det visade sig att ingen utav remisserna var skrivna.Puhh,,,, Det är verkligen ett pressat och stressat schema de här läkarna har.    

Provsvaren idag pratade läkaren in på min telefonsvarare, de var bra förutom trombocyterna de har gått ner rejält den sista tiden, läkaren kunde inte nu svara på varför, ingen panik tyckte hon, eventuellt kanske jag kan lämna nya prover nästa vecka? Ska ringa på måndag så får vi se vad de tycker.

HB 123 (ner 2)
Vita 3.9 (upp 0.3)
Trombocyter 56 ( ner 59 ) !!??

Det är lätt att få blåmärken när trombocyterna är så låga och de märkena sitter kvar länge, länge. Jag har kvar ett ifrån förra julen på mitt ena lår. Jag satte mig snett på en fåtölj, inte speciellt hårt men fick världens blåmärke, det är fortfarande kvar, något ljusare förstås men alldeles tydligt. 

Nästa inlägg och besök hos Bmt blir den 16 januari, om inget oförutsett händer, annars gör jag ett tidigare inlägg.

Önskar Er alla en bra och inte allt för kylig inledning på det nya året.