11. dec, 2014

11 Dec. Dag +308. Mer Vaccin.

Dagens inlägg blir något kortare än de tidigare. Det finns inget speciellt nytt att berätta vad det gäller mitt sjukdomstillstånd, det är ”status Q”.
Gvh,n i ögonen krånglar som vanligt. Droppar fortfarande kortison två ggr/vecka och vanliga ögondroppar mest hela tiden. Gvh´n i munnen är bättre, men smakerna är inte riktigt tillbaka. Surret i ryggen finns kvar (som jag får vid promenader) men har avtagit något, väldigt skönt !

Det som är nytt sedan ett par veckor tillbaka är att jag har vågat mig ut ibland folk lite mer än tidigare. Eftersom jag fortfarande är infektionskänslig och inte har fullt skydd, så måste jag vara försiktig. En weekend resa till Lübeck, ett restaurangbesök och ett mindre julbord har jag klarat av. Jag är väldigt uppmärksam på om någon hostar eller nyser, och än så länge så har jag haft tur och inte behövt lämna något ställe. Det har varit riktigt roligt och vissa stunder har jag nästan glömt att jag är under behandling.

Numer så har håret växt ut så pass mycket att folk inte tittar på ”det” sättet mera. Det känns bra!
Tro det eller ej men jag var och klippte mig i måndags. Håret kring öronen började likna toffsarna på en fågelunge. Efter cellgiftsbehandling kan håret bli annorlunda än tidigare, annan färg, rakt eller krulligt, men det ser ut som om jag får tillbaka mitt blonda hår. Just nu är det blont på vissa ställen bara och i övrigt vanlig ”råttfärg”, men till sommaren kommer solen att bleka håret och det kommer att kännas mer som vanligt. Frisören menar att än så länge så är det bäbis hår och det kommer att ta ett tag innan de ”riktiga” hårstråna är tillbaka. Hon klippte ytterst lite (är ju inte så långt ännu) och det lilla gjorde så mycket. Skönt att få jämnat till håret till någon sorts frisyr.  

På dagens besök hos BMT var det provtagning som vanligt och två vaccinationer. Ett vaccin mot Polio och ett mot Haemophilus. Haemophilus är en bakterie som kan orsaka hjärnhinneinflamation och luftvägsinfektion m.m. Känns bra att få lite extra skydd.
Vaccin mot difteri skulle jag fått vid förra vaccinationsomgången men det vaccinet är slut? BMT vet inte när det kommer. Det är ingen panik med att vaccineras mot difteri, men ändå, konstigt att det inte finns?
De tog ett tiomånaders schimerism prov idag (antal donatorceller i blodet). Även om det har varit 100 % de senaste gångerna nu, så blir det ändå spännande att få resultatet om ett par veckor.

Idag var det också tänkt att tappa mig på ytterligare 4dl blod för tredje gången, men eftersom jag vid förra besöket hade under 120 i HB (118, röda blodkroppar) så ville man vänta tills nästa gång.  

Ingen sänkning utav kortison eller sandium idag, nu vill läkaren endast sänka varannan månad för att inte det ska bli någon akut frånstötning. Bra att de tar det lugnt.

Dagens provsvar. De svajar upp och ner, men är bra.

HB 125 (upp 7) !
Vita 3.6 (ner 0.7)
Trombocyter 115 (ner 3)
Neutrofila 2.5 (ner 0.7)

Tryck 114/78 
Puls 66 ...........Skulle kunna tro att jag börjat träna, med så bra tryck och puls. :) 
Syre 100% 

Dagens bild visar mina egenbakade lussekatter. De blir goda till fikat i helgen.

Jul och nyårshelg närmar sig med stormsteg. När mitt nästa besök och inlägg kommer den 2 januari är vi redan på ”rätt” sida året och vi går mot ljusare tider.  

Jag önskar Er alla en glad Lucia, trevlig tredje advent och en riktigt God Jul & Ett Gott Nytt År