31. jan, 2014

Natten och morgonen har varit det samma, väckt kl 24, svälja 42 tabletter, väckt igen 06.00 svälja 42 tabletter. Det gick bra att somna om den här morgonen också men framåt åtta tiden började ett molande illamående göra sig påminnt. När sköterskan frågade vad jag önskade till frukost, var det kört och magen vände sig ut och in, jag hade naturligtvis förberett en sådan där käck spypåse som de har på sjukhus, den hade jag tryggt bredvid mig och den kom nu till användning.
Syster sprutade intravenöst något medel för illamående som skulle vara i hela 12 timmar, så dagen har varit hur bra som helts efter det.

Frukost blev till slut Mannagrynsgröt och en youghurt. Efter frukost bäddade jag sängen och sen försöker jag att inte ligga i den förrän på kvällen, utan bara sitta i stolen eller fåtöljen. 
Lunch var köttfärslimpa och potatis - funkade.
Middag var någon kokt korv med mos - gick ner det också.

Jag försöker dela upp dagens tre duschningar.
Frukost vid 09.00 så vid 10-10.30 blir dusch nr 1.
Lunchen är 11.45 och sen fika vid 14.00, så vid 15.30 blir dusch nr 2.
Middag 16.45 och kvällsfika vid 19.00. så vid 20.00 blir dusch nr 3.

Emellan dessa mattider och duschar är det provtagningar flera gånger per dag .
Idag ville de mäta allt mitt urin också, eftersom jag hela tiden går med min "hang around" utav näringslösning, så blir det en del spring på toa. Ifrån kl 9.30 - 18.00 har jag lyckats prestera 2.8 liter.

Vid middagen idag fortsatte jag titta på en serie som jag precis börjat följa, Breaking Bad. 
Går att streama via Swefilmer.com.

Ifrån sjukgymnasten fick jag en golvtrampcykel och hantlar, det var riktigt skönt att få arbeta med benen. Man sitter på en vanlig stol och sätter fötterna i tramporna sen är det bara att cykla på, samtidigt körde jag med 2kg hantlar i lite olika rörelser. Fick upp lite flås på det. Mätaren visade att jag cyklat 2km.

Proverna som skickades till stockholm för analys utav cellgifts-koncentrationen i blodet har visat att fr.o.m ikväll 18.00 fick jag 45 st istället för 42. Puhh hitills har det blivit 381 st.

Eftersom jag nu ska vara instängd på det här rummet en längre tid så försöker jag ordna upp min tillvaro lite grann.

NU kommer snart kvälls teet och mackan,,sen blir det dusch, På spåret och Skavlan. Mer än så orkar inte mina ögon idag.

Trevlig fredag kväll vänner 🙂

30. jan, 2014

Sedan igår onsd- kväll kl 18.00 fram till ikväll 18.00 så har det blivit 210 st små cellgiftstabletter. Puhh, utöver de tabletter som tas morgon och kväll. Än så länge funkar det bra och jag mår inte illa, men tror att det kommer när som helst. I samband med de här tabletterna är det viktigt att få ett näringsdropp (salt/socker) som liksom sköljer. Det innebär att jag är ihopkopplad med påsen som hänger på dropp-stången. Med början igår morse och sedan dygnet runt t.o.m söndag eller måndag.  Alltså en riktig ”hang around”, i dubbel bemärkelse. Vid sängen, vid toan och i duschen tre ggr / dag.
Sköterskan ska ta fler blodprover ikväll som ska till Stockholm för att de ska mäta koncentrationen i blodet utav cellgiftet. Stockholm ville visst ha dessa två gånger ? 

Feber, puls och tryck var bra idag. Syresättning 100 % jättebra.

Värdena däremot börjar känna av behandlingen. Trots att jag fick två påsar blod i Tisdags och gick upp till ”hela” HB 83 igår , så var dagens HB endast 77.  
Därför blev det två nya påsar med blod idag. Får se vad morgondagens HB visar.

Lpk (vita) var endast 0.2. därför isolerade de mig idag. Men jag får ta emot besök, bara man inte varit i kontakt med någon förkylning eller känner något själv. Rena kläder är att föredra. Annars är det inga andra restriktioner. Här finns ju munskydd som går att använda och sprita händerna. Helst inte fler än två besökare åt gången. Ytterkläder hängs av utanför avdelningen, finns 5-kronors galgar om man vill använda sådana

Trombocyterna sjunker sakta, dagens Tpk var 73. Sjunker drygt 10 enheter per dygn och vid ca 20 får jag trombocyttransfusion.

Frukost idag: blev rostat bröd med ost, yoghurt och kaffe. Sakta men säkert gick det ner.
Lunch Idag: ärtsoppa med pannkaka sylt o grädde. Halva soppan och hela pannkakan funkade.
Fika: vid 14.30. Kaffe o kaka.
Middag: Omelett med ngn räkstuvning, helt ok, och den slank ner.

Idag började jag läsa boken 438 dagar, handlar om Martin Schibbye och Johan Perssons upplevelse i Ogadenprovisen. Det ska blir spännande att läsa om deras kidnappning och fångenskap.

Det är bra att förströ sig med lite annat än Tv och Dator.

Idag startade tre gångers dusch/dag som de ordinerat för att få bort eventuella utfällningar ifrån cellgiftet, det gäller att få ihop det med provtagningar, lunch, middag, fika, prover igen etc….min sista dusch ikväll blir 20.00.

Nu väntar jag på att mannen och sonen ska komma, det ska bli gott att se dom. Vi ser Farmen tillsammans och tar en kvällsfika, smörgås med en kopp earlgrey thea.

Ha en bra kväll vänner 🙂

 

 

 

29. jan, 2014

Då var första natten avklarad och det gick faktiskt att sova hyfsat. Kl 05.30 startade morgonen med att nattsköterskan tog fem rör med blodprover, och kopplade ett näringsdropp på mig, som ska droppa sakta men säkert till Kl 18.00 ikväll. Man vill vätska upp mig inför kvällens cellgifter.

Jag lyckade att somna om och vaknade inte förränn morgon passet kom kl 08.15 med mediciner och jag fick beställa frukost.
Frukost blev 1.5 macka. kaffe och youghurt. Var inte så pigg på det idag.

Mina mediciner har utökats idag.
Natriumbikarbonat - stabiliserar PH värdet, så man inte får för hög syra i blodet.
Ursofalk - Skyddar levern
Bactrim - Antibiotika mot luftvägarna
Ciprofloxacin - Antibiotika bredspektra
Fluconaxol - motverkar svamp
Aciklovi - Virus
Allopurinol - skydda njurarna
Iktorivil - motverka kramper ifrån cellgiftet

De här är morgonmedicinerna, och sakta men säkert så gick de ner. Ungefär samma dos ikväll förutom Fluconaxol, bara 1 ggr / dygn. 

Provsvaren idag var:
HB 84 - gick inte upp speciellt mkt ifrån gårdagens blodpåsar.
LPK 0.4 samma som igår
Tpk 89. Sjunkt 3 enheter, vet inte vad gränsen går innan de sätter in trombocyter i dropp.

De starka cellgifterna startar ikväll  "Myleran/busulfan "och blir 42 stycken tabletter (antar att de är små ). Dessa ges fyra gånger per dygn i fem dagar.
Kl 18.00 / 24.00 / 06.00 / 12.00.

I samband med den första tablett omgången Kl 18.00. kommer det att tas blodprover. Kl 19.00 / 21.00 / 22.00. Dessa flygs inatt till stockholm för analys, svaret kommer imorgon förmiddag.  

När man äter det här cellgiftet har man kommit på att patienten ska duscha tre gånger per dag för att undvika att få missfärgningar på svettiga områden, under armarna, ljumskarna etc.
Jag ska ta en dusch ikväll efter middagen, och den här gången ska jag försöka tejpa på en påse över min CVK, för att vatten inte ska tränga in, vilket det har gjort varje gång jag duschat. Nu har sköterskorna lagt om den igen så hoppas det håller.   

På förmiddagen idag var "gubben" här på besök och hade med sig lite utav mina privata kläder, det känns bra att blanda lite eget och lite utav landstingets. 

Jag bäddade min säng i morse och har sen suttit i fåtöljen hela dagen och gått lite i korridoren, det är bra för lungorna om man rör sig och sitter upp så mycket man orkar.
Två till tre gånger per dag mäter man feber, tryck, puls, vikt. Alla dessa var bra idag.  

Lunchen idag var fisk med nån grönsaksröra och potatis - fisken och en potatis gick ner. 
Efterrätt - inlagda persikor med grädde. persikorna gick ner.
Eftermiddags fikat bestod utav kladdkaka med grädde - riktigt god. 
Middagen var makaronilåda - den gick ner.

Varje eftermiddag får man välja på två luncher och två middagar.

Utöver det finns alltid i köket dygnet runt:
Olika drycker nypon/blåbär
Buljoner - varma koppen
Fruktkrämer
Chokladpudding
Fil Yoghurt
Risifrutti
Glass
Grädde.
Pannkakor
Ägg
Smörgås
Omelett. 
M.M

Det är verkligen "all inclusive" här. Får se längre fram om man äter mer utav dessa produkter än middagsmat.

Nu väntar jag på att de som ska komma och koppla bort näringslösningen som jag haft sedan 05.30 imorse, sen ska jag duscha och därefter blir det Farmen - tycka vad man vill om Farmen men den är kul att se när man ligger här.(hemma också för den delen) Senare har jag tänkt att fortsätta se "breaking Bad" en serie som jag tittar på via Swefilmer. Det är flera säsonger så jag har många avsnitt att följa.

Ha en bra kväll vänner ! 🙂 

  

 

28. jan, 2014

Tack!! alla vänner som skriver via bloggen, mail och sms, ni är värdefulla..  

Idag behövde jag inte vara på plats förrän 09.30. Fick en halvtimme till godo. Det var bra för natten har varit stökig. Fryser och Svettas om vartannat och det känns i kroppen att något håller på att hända. 
Värden idag. 
Temp 37,8, men inget att oroa sig för.
Pulsen 75 lite lägre idag. Bra.
Tryck 120/75. Bra.

Blodvärdena var inte speciellt bra, första behandlingen har tryckt till dom.
HB 76. Röda blodkroppar. (Normalt värde är runt 120-140.) Det var visserligen längesedan jag hade normalvärde, men sjunker man lägre ner än HB 80 känner man av syrebrist och susningar i öronen. Som lägst har jag haft HB 69 och då gick det trögt.

LPK 0.4 . Vita blodkroppar. (Normal värde 4-9).  Lägsta hitills, jag brukar ligga på ca 1.4. Så inte mycket till "försvar" kvar nu.

TPK 93. Trombocyter. (Normal värde 165-380) .

De satte in två påsar blod idag, likabra det så HB´t är något högre till imorgon och nästa vecka. 

Jag stannar kvar på sjukhuset idag, en dag för tidigt, eftersom sonen vaknade med en rejäl snuva i morse som har hållt i sig under dagen. Vi vågar inte riskera något nu.
Ikväll får jag lov att gå ut i dagrummet, men bara med ansiktsmask. Jag ska passa på att röra mig lite utanför rummet, för imorgon blir jag troligen "inlåst". 

I morgon kväll börjar den riktigt tunga behandlingen. Jag funderar mycket på hur det ska kännas och hur man kommer att reagera. Men som en kär vän sa "se din sjukdom som en fiende och medicinerna som dina vänner". Jag ska försöka tänka så.

Extra Elementet på mitt rum 

När jag kom till mitt rum i Fredags stod det inställt ett Xtra element eftersom rummen är ganska kalla den här årstiden. Det är helt ok, men elementet stod direkt på golvet lutandes mot fönsterkarmen pga det saknade "fötter". Naturligtvis var jag tvungen att titta bakom, och där var fullt med damm. Jag frågade personalen om det, men de kunde inget göra ??
Städpersonalen får bara  "moppa" där de kommer åt, och inte flytta på något, därav allt damm. 
Jag fick en idé och pratade med min vännina BP, som faktiskt arbetar som hantverkare på Sahlgrenska. Imorse var hon uppe på mitt rum, innan jag kommit, och tittade på elementet för att kunna beställa fötter. Toppen !! 
Leveransen utav "fötterna" kommer runt 6 Feb, men det tyckte min vännina var långt tid, så hon kom upp igen till mig efter lunch idag och tog en del mått, så i eftermiddag har hon tillverkat tillfälliga trä-fötter...Bra Va!. Nu kommer de åt att moppa ordentligt.
Personalen har inte sagt något till mig om att det har traskat in en hantverkare här två gånger idag, men de undrar säkert :)....

Dottern berättade idag, att i Fredags när jag pratade om städningen med samanlagt fem personal inkl, läkaren på mitt rum, så hade jag tydligen sagt...- Att får ni inte ordning på det här, så har jag mina kontakter. ha,ha,ha,,,,,och då menade jag inte bara elementet. Typiskt mig,, ha,ha,,
Jag försöker att vara trevlig iallafall och inte bli en gnäll patient. Personalen här är verkligen jättegulliga, rara och lugna. Det känns bra.

Maten idag :

Kl 11.45 Lunch, som idag bestod utav pasta med ngn kycklingröra, hälften gick ner.
Kl 17.00 Middag, var potatisbullar med bacon och lingon. Nästan alla bullar gick ner men inte baconet. 
Kl 19.00 är det kvällsmat, får se vad det blir.

Jag tror inte det händer så mycket mer idag. Blir TV för resten av kvällen.