26. jan, 2014

Söndag 26 Januari - Dag minus -9.

Dottern är fortfarande hemma och stannar till tisdag, skönt. Hon är min chaufför de dagarna hon är hemma. 
Vi var på avdelningen Kl 0900, samma tid som igår.
Idag arbetade SSK P. Hon är den sköterska som brukar tar hand om mig när jag lämnar mina vecko-prover på hematologen, så vi känner varandra som sköterska och patient sedan flera år tillbaka. P kopplade på cellgiftet och den renande natriumkloriden i "Portacaten" eftersom vi fortfarande inte har något svar ifrån röntgen om CVK´n går att använda?
P fick lägga om CVK idag också, förbandet från igår höll inte för min morgon dusch. Annars är det omläggning 1ggr / vecka.
Det är viktigt att öppningen där CVK´n sitter inte utsätts för bakterier, eftersom alla små sår kan orsaka blodförgiftning. T.ex tandköttet är ett sådant ställe som är väldigt utsatt, dels för tandborstning, tandstickor och tandtråd. Här måste jag vara försiktig men samtidigt hålla rent.
Längre fram i cellgifts behandlingen blir en utav biverkningarna stora sår i munnen, svaljet, och ner i magsäcken och tarmarna. Alla slemhinnor i kroppen blir ansatta utav gifterna. Jag får återkomma till det längre fram.

P gick igenom min medicinlista.

De tog bort Ciprofloxacin 500 mg helt och satte in Bactrim istället 800 mg två ggr / dag. (antibiotika.)
Sen höjde de dosen på Fluconaxol ifrån 100 mg till 200 mg 1ggr morgonen. ( mot svamp )
Dosen höjdes också på Aciklovir ifrån 400mg till 800 mg 2 ggr / dag. ( mot virus ).
En ny medicin las till, Allopurinol. 300 mg 1gg morgonen. ( mot gikt ).

På mitt behandlingsschema hittade min man en notering om att jag ska ha   "sulfametoxaz/trimetopr". Den har jag inte fått, ev kanske den har blivit ersatt utav någon av de andra medicinerna, ska fråga om det imorgon.   

Än så länge mår jag bra på det cellgiftet jag får, det ger något lite illamående (som jag har tabletter mot om det behövs)  lite tempratur svängningar och trötthet, men det är allt än så länge och det funkar.   

Idag gick besöket väldigt fort, redan vid 11 var jag klar. Vi åkte till Intersport och dottern gick in medans jag väntade i bilen pga infektionsrisken. Hon köpte nya mysbyxor till mig som jag ska ha på sjukhuset, Toppen !.

Nu blir det Thaimat (hemmagjord) och mys framför TV´n.