27. jan, 2014

Måndag 27 Januari - Dag minus -8. idag OK för CVK´n.

Idag samma tid samma plats. Sköterskorna tar en del prover, blodtrycket är bra, pulsen har gått upp ifrån 70 till 90 men det är ok, och tempen har höjts till 37.5 men det är inget att bry sig om i nuläget.
Jag frågar om de fått svar ifrån röntgen angående CVK´n. --Nej, svarar de då, och tycker vi (jag) ska vänta på svaret eftersom de vill sätta cellgiftet i den. Då måste jag säga att jag blev mäkta irriterad, eftersom jag har en Portacat som går alldeles utmärkt att använda, och om de har problem i kommunikationen avdelningar emellan så vill inte jag bli inblandad i det. 

Sedan kom ronden och vi gick igenom mina mediciner och jag fick svar på att "sulfametoxaz/trimetopr" som stod med på min lista och som jag inte har ätit, är det samma som Bactrim som jag tar.
Efter det pratade jag lite om städningen på rummet ( som jag inte är nöjd med ) jag känner mig orolig över att det ska "flyga" runt bakterier. 
På toa och i duschen fanns långa svarta hårstrån kvar efter förra "hyresgästen", både vid golvbrunnen och på duschskrapan, hyllorna var dammiga.
I min garderob på nedersta hyllan var hårstrån och damm. Läkarn förklarade att den sortens damm inte är så farligt för mig. Det är mina egna bakterier, de man har naturligt i kroppen som är de värsta fienderna under den tid jag är "nollad" alltså inget immunförsvar.  Men just nu är jag väldigt observant på miljön runt i kring mig, kanske inte så konstigt med tanke på vad som komma skall. Jag tror de förstod, för en halvtimma senare kom städerskan. :)

När ronden var klar kom sköterskan tillbaka och NU ! hade de fått svar på att CVK´n var ok. De hade inte hunnit sätta droppet i Portacaten, så det blev invigning  utav CVK´n och den fungerade. Bra !!

Idag kom också dietisten och berättade vad jag skulle tänka på vad det gäller maten, nu och längre fram i tiden.

Det här ska jag undvika   

Nötter, mandlar, torkad frukt och plockvaror t.ex lösgodis.
Frukt och grönsaker skall skalas eller kokas.
Kryddor som inte är upphettade. t.ex kanel på gröt.
Opastöriserade mjölkprodukter ost/juice. Mögelost / Kittost
Probiotika som t.ex Proviva
Rått kött och vakumförpackad fisk. Halvfabrikat t.ex köttbullar måste hettas upp ordentligt.
Restaurangmat, färdiga smörgåsar och bakelser.

____________________________________________________________________________________

Varje dag ihop med cellgifterna har jag fått en paket katrinplommon dryck, 2dl som innehåller "tolv" stycken plommon. Är bra för tarmarna nu som kan bli "trötta" .
På morgonen hemma har jag vid två tillfällen ätit torkade katrinplommon som man köper i affären. Dottern frågade personalen idag om det var ok, men det visade sig att det fick jag inte äta:). Jag fick dryck med mig hem istället.
Torkad frukt och nötter KAN innehålla mögelsporer därför undviker man det.

Maten man får på avdelningen levereras i speciella "lådor" och all mat hettas upp i avdelningens kök innan patienterna blir serverade. Till lunch idag var "citron kyckling" med oliver och ris. Smakade helt ok.  

På vägen hem genom sjukhusets korridorer och hissar har jag nu munskydd, allt för att vara på den säkra sidan. Hemma behövs inte det, men vi är väldigt noga med handhygien och spritar oss ofta. 

Nu är det snart middag, idag gör "gubben" älgstek provencale, hasselbackspotatis, brysselkål och broccoli. Gäller att festa till det när man kan. :)