28. jan, 2014

Tisdag 28 Januari - Dag minus -7. Blir halvt isolerad idag.

Tack!! alla vänner som skriver via bloggen, mail och sms, ni är värdefulla..  

Idag behövde jag inte vara på plats förrän 09.30. Fick en halvtimme till godo. Det var bra för natten har varit stökig. Fryser och Svettas om vartannat och det känns i kroppen att något håller på att hända. 
Värden idag. 
Temp 37,8, men inget att oroa sig för.
Pulsen 75 lite lägre idag. Bra.
Tryck 120/75. Bra.

Blodvärdena var inte speciellt bra, första behandlingen har tryckt till dom.
HB 76. Röda blodkroppar. (Normalt värde är runt 120-140.) Det var visserligen längesedan jag hade normalvärde, men sjunker man lägre ner än HB 80 känner man av syrebrist och susningar i öronen. Som lägst har jag haft HB 69 och då gick det trögt.

LPK 0.4 . Vita blodkroppar. (Normal värde 4-9).  Lägsta hitills, jag brukar ligga på ca 1.4. Så inte mycket till "försvar" kvar nu.

TPK 93. Trombocyter. (Normal värde 165-380) .

De satte in två påsar blod idag, likabra det så HB´t är något högre till imorgon och nästa vecka. 

Jag stannar kvar på sjukhuset idag, en dag för tidigt, eftersom sonen vaknade med en rejäl snuva i morse som har hållt i sig under dagen. Vi vågar inte riskera något nu.
Ikväll får jag lov att gå ut i dagrummet, men bara med ansiktsmask. Jag ska passa på att röra mig lite utanför rummet, för imorgon blir jag troligen "inlåst". 

I morgon kväll börjar den riktigt tunga behandlingen. Jag funderar mycket på hur det ska kännas och hur man kommer att reagera. Men som en kär vän sa "se din sjukdom som en fiende och medicinerna som dina vänner". Jag ska försöka tänka så.

Extra Elementet på mitt rum 

När jag kom till mitt rum i Fredags stod det inställt ett Xtra element eftersom rummen är ganska kalla den här årstiden. Det är helt ok, men elementet stod direkt på golvet lutandes mot fönsterkarmen pga det saknade "fötter". Naturligtvis var jag tvungen att titta bakom, och där var fullt med damm. Jag frågade personalen om det, men de kunde inget göra ??
Städpersonalen får bara  "moppa" där de kommer åt, och inte flytta på något, därav allt damm. 
Jag fick en idé och pratade med min vännina BP, som faktiskt arbetar som hantverkare på Sahlgrenska. Imorse var hon uppe på mitt rum, innan jag kommit, och tittade på elementet för att kunna beställa fötter. Toppen !! 
Leveransen utav "fötterna" kommer runt 6 Feb, men det tyckte min vännina var långt tid, så hon kom upp igen till mig efter lunch idag och tog en del mått, så i eftermiddag har hon tillverkat tillfälliga trä-fötter...Bra Va!. Nu kommer de åt att moppa ordentligt.
Personalen har inte sagt något till mig om att det har traskat in en hantverkare här två gånger idag, men de undrar säkert :)....

Dottern berättade idag, att i Fredags när jag pratade om städningen med samanlagt fem personal inkl, läkaren på mitt rum, så hade jag tydligen sagt...- Att får ni inte ordning på det här, så har jag mina kontakter. ha,ha,ha,,,,,och då menade jag inte bara elementet. Typiskt mig,, ha,ha,,
Jag försöker att vara trevlig iallafall och inte bli en gnäll patient. Personalen här är verkligen jättegulliga, rara och lugna. Det känns bra.

Maten idag :

Kl 11.45 Lunch, som idag bestod utav pasta med ngn kycklingröra, hälften gick ner.
Kl 17.00 Middag, var potatisbullar med bacon och lingon. Nästan alla bullar gick ner men inte baconet. 
Kl 19.00 är det kvällsmat, får se vad det blir.

Jag tror inte det händer så mycket mer idag. Blir TV för resten av kvällen.