30. jan, 2014

Torsdag 30 Januari - Dag minus -5. Isolerad med "Hang Around".

Sedan igår onsd- kväll kl 18.00 fram till ikväll 18.00 så har det blivit 210 st små cellgiftstabletter. Puhh, utöver de tabletter som tas morgon och kväll. Än så länge funkar det bra och jag mår inte illa, men tror att det kommer när som helst. I samband med de här tabletterna är det viktigt att få ett näringsdropp (salt/socker) som liksom sköljer. Det innebär att jag är ihopkopplad med påsen som hänger på dropp-stången. Med början igår morse och sedan dygnet runt t.o.m söndag eller måndag.  Alltså en riktig ”hang around”, i dubbel bemärkelse. Vid sängen, vid toan och i duschen tre ggr / dag.
Sköterskan ska ta fler blodprover ikväll som ska till Stockholm för att de ska mäta koncentrationen i blodet utav cellgiftet. Stockholm ville visst ha dessa två gånger ? 

Feber, puls och tryck var bra idag. Syresättning 100 % jättebra.

Värdena däremot börjar känna av behandlingen. Trots att jag fick två påsar blod i Tisdags och gick upp till ”hela” HB 83 igår , så var dagens HB endast 77.  
Därför blev det två nya påsar med blod idag. Får se vad morgondagens HB visar.

Lpk (vita) var endast 0.2. därför isolerade de mig idag. Men jag får ta emot besök, bara man inte varit i kontakt med någon förkylning eller känner något själv. Rena kläder är att föredra. Annars är det inga andra restriktioner. Här finns ju munskydd som går att använda och sprita händerna. Helst inte fler än två besökare åt gången. Ytterkläder hängs av utanför avdelningen, finns 5-kronors galgar om man vill använda sådana

Trombocyterna sjunker sakta, dagens Tpk var 73. Sjunker drygt 10 enheter per dygn och vid ca 20 får jag trombocyttransfusion.

Frukost idag: blev rostat bröd med ost, yoghurt och kaffe. Sakta men säkert gick det ner.
Lunch Idag: ärtsoppa med pannkaka sylt o grädde. Halva soppan och hela pannkakan funkade.
Fika: vid 14.30. Kaffe o kaka.
Middag: Omelett med ngn räkstuvning, helt ok, och den slank ner.

Idag började jag läsa boken 438 dagar, handlar om Martin Schibbye och Johan Perssons upplevelse i Ogadenprovisen. Det ska blir spännande att läsa om deras kidnappning och fångenskap.

Det är bra att förströ sig med lite annat än Tv och Dator.

Idag startade tre gångers dusch/dag som de ordinerat för att få bort eventuella utfällningar ifrån cellgiftet, det gäller att få ihop det med provtagningar, lunch, middag, fika, prover igen etc….min sista dusch ikväll blir 20.00.

Nu väntar jag på att mannen och sonen ska komma, det ska bli gott att se dom. Vi ser Farmen tillsammans och tar en kvällsfika, smörgås med en kopp earlgrey thea.

Ha en bra kväll vänner 🙂