23. apr, 2015

23 April. Dag +442. Blodtappning. Vaccin. Låga värden.

Ett organiserat kaos har det varit på mina intyg, formulär och listor ifrån försäkringskassan, försäkringsbolag, Resam, apotek etc. Sorterar man inte in dessa direkt blir det gärna en mindre hög.
I måndags försökte jag bringa lite ordning ibland ”pappren” och hittade i högen ett ”Tack brev” ifrån Curo – Riksföreningen för cancersjuka. Jag har skänkt pengar till Curo i många år. I brevet berättar de hur de har använt pengarna, jag skummade igenom texten och blicken fastnade på namnet Tobiasregistret = Det svenska registret för de som anmält sig som stamcellsdonatorer.

Det stod.....”Under 2014 köpte Curo in 5000 st provtagningskit åt Tobiasregistret. De nya provtagningsmetoderna underlättar stort för den som vill bli stamcellsdonator och som nu slipper besök på vårdcentral och ta blodprov, som i vanliga fall. Den som vill bli donator får nu själv välja provmetod som skickas hem med posten. ”

Det stod inget mer om den nya metoden men jag antar att all info finns på Tobiasregistrets hemsida. Jag har inte själv läst på sidan eftersom jag fortfarande har svårt att se ordentligt, med och utan glasögon, det är mest ansträngande att läsa på bildskärm.
Det låter iallafall väldigt smidigt med det nya ”kitet” och jag funderar på om det kan vara ett salivtest ?? med tanke på DNA.
Jag önskar att fler människor anmälde sig till Tobiasregistret, det kan verkligen rädda liv.

Det här inlägget blir något kortare än vanligt, som jag skrev så har jag problem att se, och det gäller när jag skriver på datorn också så klart. Just idag ser jag väldigt, väldigt dubbelt och puhh vad ansträngande det är. Jag ska kontakta ögonläkaren igen.

Jag måste i alla fall berätta att sedan förra inlägget så har jag utökat min promenad ifrån 3km till 6km  den så kallade ”långa rundan”. Jag har gått den två gånger och det känns jätte, jättebra. Lite surr kommer fortfarande i ryggen efter halva sträckan men det är inte alls så som det var för drygt ett halvår/år sedan.
Jag kommer ihåg när jag kände surret första gången det var första helgen i juni 2014.
Efter rundan får jag vila lite, men det är inte många minuter sen är jag ”igång” igen. Tänk vad det har ändrat sig, fantastiskt !!

Dagens besök hos BMT bestod utav blodtappning 3.5 dl, provtagning och vaccinering.

Fortfarande dåliga trombocyter de har sjunkit ytterligare.

HB 126 (ner 7)
Lpk 3.1 ( Upp 0.3 ) !
Tpk 91 (ner 5)
Nf 1.8 (upp 0.1)

Tryck 114/73.
Puls 64
Syre 100%

Bra tryck och puls.

Njurarna/kreatininet var uppe på 109 idag  vilket är alldeles för högt. Sköterskan påminde mig om att dricka vatten, minst två liter om dagen. Jag har slarvat med det den sista tiden, får skärpa mig framöver.

Järnet FE värdet togs förra gången och då var det 1200,  gången innan 1700,  startvärdet var 3000. Sakta men säkert en trend neråt.
Idag tappade jag ytterligare blod så det blir intressant att se hur mycket det sjunkit vid nästa FE provtagning.

Tre stycken sprutor med vaccin fick jag idag, det var tolvmånaders utav Pneumokocker, Haemophilus och Polio. Två stycken kvar, stelkramp och Difteri, därefter har jag fått ”ettåringens” alla vacciner.
Skönt !!

Vid nästa besök och inlägg som är onsdagen 6 Maj har jag börjat min arbetsträning.

Önskar Er alla en trevlig helg och nästa vecka en härlig Valborg och första Maj.