1. jun, 2015

1 Jun. Dag +481. Ny tid till Bmt imorgon. Ögonen krånglar mycket

Var tog maj vägen? Regn, rusk och kyla men almanackan visar idag 1 Juni.

Idag blev det inte heller något besök för mig hos BMT, de ringde i fredags och undrade om jag kunde släppa min tid idag till de patienter som kommit ut ifrån avdelningen. Det var fler patienter som hade blivit utskrivna än vad de hade räknat med.
Självklart kunde jag släppa min tid, de nyutskrivna patienterna behöver tiden mycket bättre än mig.
Imorgon blir det provtagning istället.

Inom snar framtid så behöver jag inte gå på kontroller så ofta som varannan vecka utan de kommer snart att boka in mig var tredje vecka och det är ett positivt tecken. Själv är jag van vid täta sjukhusbesök och kontroller efter tolv års tid, att det blir en väldigt konstig känsla när de börjar ”putta ifrån” och jag ska klara mig utan alla provsvar o.s.v. Känner mig som en fågelunge som ska ut ifrån boet för första gången, lite darrigt och vingligt.

För en tid sedan var jag hos odontologen och skar bort en förändring på insidan kinden. Den skickades på odling och svaret kom senare i posten.
En förtjockad slemhinna utan cellförändring ”Leukopkacki” (vit fläck). Skönt att det inte var något.   

Ett besök hos gynekologen har jag hunnit med sedan förra inlägget. Det är fjärde besöket efter transplantationen, de håller noga uppsikt på mig. Inom detta området är det mycket celler, slemhinnor och mjukdelar som det kan ”stöka” till sig med. Än så länge har jag inte haft några större problem, men jag går och bär på en gammal cysta på ena äggstocken som de hela tiden kontrollerar. Vid förra besöket ville gynekologen att jag skulle lämna ett prov som heter CA-125, det är ett blodprov och kallas ”tumör markör”. Jag fick ett brev svar i fredags att provet var något förhöjt sedan förra gången provet togs, och att man ville jag skulle ta om det i September?
Något förhöjt ?? Finns det nya cancerceller ?? Inte kan jag vänta till september fy vad orolig jag blev nu. Jag ringde mottagningen idag och fick bokstavligen be och böna till sköterskan att läkaren skulle ringa upp mig.
Min läkare ringde strax efter lunch och jag förklarade min oro, hon förstod den och bokade in ett nytt prov till mig den 18 Juni istället för september.  Hoppas nu bara det var något tillfälligt med det här förhöjda provsvaret. Jag vet att jag är en högrisk patient eftersom jag har haft bröstcancer, mds och något utav en leukemi, men nu orkar jag ta mig tusan inte med fler cancersjukdomar.

Min arbetsträning går stappligt, jag får ingen kontinuitet i det jag gör eftersom jag inte ser ordentligt med mina ögon.
Jag skaffade mig nya glasögon för någon månad sedan, efter OK ifrån ögonläkaren, men det visade sig efter ett par dagar att de glasen som var utprovade till mig inte stämde riktigt bra.
Jag gick tillbaka till optikern och hon mätte det vänstra ögat som var värst. Vid den första mätningen hade jag brytningsfel och såg riktigt dåligt, men nu vid andra mätningen fanns inget brytningsfel kvar och synen var bättre. Puhh… Hon mätte om och skickade iväg alla mina tre par glasögon för att byta vänster glas. Efter tre veckor gick jag glad i hågen efter arbetet för att hämta ut dom. Tänkte att nu blir det klart och fint med de nya. Men Nej!!! Sk-t också. Det blev inte tydligare vare sig med eller utan glasögon. Den kvällen blev jag jäkligt ledsen och trött på det här, mitt annars så stora tålamod var slut.
Morgonen efter, när jag tog mitt kaffe framför nyheterna på TV så såg jag som en falk eller hök,,alltså hur klart som helst UTAN glasögon. Den dagen hade jag ”normalt” synfel och glasögonen fungerade väldigt bra. Jag har en teori om detta nu. När jag ansträngt mitt seende en hel dag, och den dagen kanske ögonen inte riktigt vill vara med, så blir det bara suddigare och suddigare. Då fungerar inga glasögon. På kvällarna är det väldigt svårt att läsa en textremsa på TV´n. Men på morgonen när man är utvilad så är det mycket bättre. Jag ska prata med BMT läkaren imorgon om hur det kan komma sig, kanske det är fler patienter som upplever samma sak.
Idag har jag arbetstränat och nu när jag skriver det här så är det med nöd och näppe jag får ihop det, alla bokstäver är dubbla och suddiga, med och utan glasögon.

Imorgon gör jag ett kortare inlägg och berättar hur provsvaren såg ut, och när min nästa besökstid blir.

Hej så länge!