2. jun, 2015

2 Juni. Dag 482. Forts. ifrån 1Juni. Provsvar, blodtappning, vaccination, kortisonsänkning

Idag har jag inte kunnat ta någon bild utomhus till er, storm och rejält med regn gör att man kurar in sig i jackan och går bara mellan dörren och bilen.

Bilden idag fick bli på de vackra rosorna jag fick i söndags på Mors dag.

Dagens besök hos Bmt bestod utav blodtappning, provtagning, vaccinationer och kortisonsänkning.

Läkarbesöket blev bra, vi pratade mycket och länge om mina ögon. Det finns inte mycket att göra åt det utan tiden får ha sin gång.Så småningom kanske donatorns celler accepterar ögonen. Vi bestämde i alla fall att jag mer frekvent ska använda den ögonsalva jag har. Salvan får man ta i precis när man ska sova, den sätter sig ordentligt fast på ögat och har jag inte sett suddigt förut så gör jag det då.  

Vi pratade också om provet CA-125 (tumör markör) som gynekologen bett mig lämna och som var något förhöjt. Det är så klart inte BMT´s område men jag tycker det är viktigt att prata igenom sådana här provsvar även med dom. Min kropp är inte olika delar utan sitter ju faktiskt ihop.  Läkaren skulle ta upp provsvaret med en mer erfaren kollega och tänka igenom om det kan vara något inom deras området som ”stör”.

Läkaren sänkte kortisonet med 2.5mg till 2.5mg varje dag istället för som tidigare varannan dag 5mg och varannan 2.5mg. Han bad mig speciellt att höra av mig om jag skulle märka en kraftig förändring i ögonen. Hoppas inte det blir det, för det är skönt att bli av med kortisonet.

Sista sprutan med stelkramp idag. Känns bra nu att alla vaccinationer snart är klara, det är bara en till difteri kvar nu som jag vet om.

Blodtappning idag också, för att bli av med gammalt järn ifrån alla blodtransfusioner.
Vi tog bara 3dl idag istället för 4dl för att jag blev lite yr och fick hjärtklappning sist de tog 4dl.

De vanliga proverna idag var bra, men fortfarande så är inte immunförsvaret bra, där ligger jag proverna lågt. Jag glömmer ibland att jag måste vara försiktig och att de tidigare restriktionerna fortfarande gäller.

Hb 127 (ner 3)
Lpk 3.2 ( - )
Tpk 101 (ner 14)
Neutrofila 1.9 (upp 0,3)

Tryck 130/80 – Högre än vanligt? Men ingen fara.
Puls 64. Bra.

Nästa besök och inlägg blir den 23 Juni. Tänk då är vi redan förbi midsommar. Hoppas nu att värmen som kommer till helgen håller i sig ett bra tag framöver, det behöver vi nordbor.

Ha nu riktigt goa Juni veckor allihop.