6. nov, 2015

6 Nov. Dag +639. Orolig för mina värden.

Det blev en fin oktober här på västkusten, solig och varm, inte regnig och frostig som den kan vara. Bilden är tagen en utav de fina dagarna när min man och jag tog en promenad utmed havet. När vi tog en paus och satte oss i lä, så riktigt brände solen i ansiktet och det kändes mer som om våren var på väg än att det var en dag i oktober. Jag kan inte låta bli att skriva om vädret, jag tycker det är så annorlunda i år. Vi har fortfarande fina blommor på vår altan, prunkande margeriter, petunior, salvia, och pelargonier ?? Jag har inte hjärta att göra mig av med blommorna, för att istället plantera de traditionella höstväxterna. De får stå så länge de är fina. Klarar de tre veckor till? Om tre veckor är det första advent och det hade varit väldigt annorlunda om mina prunkande blommor var lika fina då som nu. Kanske det blir en bild på margeriter till nästa inlägg.

Sedan förra inlägget har jag återigen varit hos ögon läkaren, och tyvärr är det ingen större skillnad på ögonen. Jag har ibland problem på morgonen, men framförallt på eftermiddagarna, då orkar ögonen inte riktig med. Jag droppar diverse olika droppar och kortison. Min ögonläkare vill få en ”second opinion” utav läkarna på Mölndals sjukhus, så idag fick jag en tid, 30 Nov Kl 10.00. Då blir det också en ögonbottenfotografering.

Under månaden som gått har jag arbetat min vanliga tid måndag – torsdag, ledig fredag. Det fungerar bra, och jag känner att jag orkar. Det händer inte så mycket mer på veckorna när jag arbetar. När jag kommer hem är jag trött så det blir den vanliga ”marktjänsten”, middag och sen vila i soffan framför tv´n. Min intention är att jag ska försöka ge mig ut på promenad, men jag har inte riktigt orkat med det också. Helgerna däremot blir promenaden av.
Imorgon ska det bli fint väder och jag har tänkt försöka mig på att springa/jogga. Det blir en kortare sträcka och med intervall. Ska bli intressant och se hur långt jag orkar. Eftersom jag har osteporos (benskörhet) vill jag försöka arbeta med kroppen. Skelettet gillar ”stötar” och bygger lättare på sig då.  

I veckan som gick var jag och klippte mig. Vet inte riktigt vilken gång i ordningen det är, men nu har i alla fall håret blivit som vanligt igen, blont och ganska så tjockt, det har inte hunnit bli långt såklart men det är så pass längd att jag kan ha en bra frisyr.     

Idag när jag kom till Bmt var det endast sjuksköterskebesök, alltså bara provtagning. Ingen träff med läkare och inget samtal. Det känns konstigt att bli ”utputtad” ut i det ”fria”, men det är så det ska bli, alla besök ska glesas ut. Förutom de vanliga proverna idag lämnade jag också prover som kontrollerar mitt immunförsvar, CD4 & CD8, (info i förra inlägget) det ska bli spännande att få provsvaren på dessa.

Jag fick influensa vaccin idag, det känns skönt, vill absolut inte bli drabbad utav någon influensa.   

Blodtappning med 4dl var det idag också. Ferritinet (järn) har gått ner till 750 ifrån 3000. Får se om de vill tappa mig mer. Läkarna menar att det räcker att gå ner till runt 500-700? Men de värdena är mycket högre än normalvärde, så jag skulle önska att få bli tappad mer. Vi får se vad de säger.

Idag blev jag orolig över mina provsvar, alla hade sjunkit men framförallt trombocyterna (de som levrar blodet) hade sjunkit ända till 88, normal värde är över 300. Normalvärde har jag naturligtvis inte haft sedan transplantation, men under 88 har jag inte varit sedan Juli 2014 och Januari 2015. Med än gång börjar jag oroa mig för om något håller på att förändras i min benmärg. Jag ska kontakta Bmt nästa vecka och se om någon läkare kan ringa mig och eventuellt kanske jag kan få ta om proverna, och slippa vänta till mitt nästa provtagnings och läkarbesök som är planerat någon gång i december. Så länge kan jag inte vänta, det kommer att bli jättejobbigt. Mitt förnuft säger att proverna kan ”hoppa upp och ner” och att jag inte ska oroa mig, men det är svårt att låta bli.  

Vecka 47 ska jag på rehab i Falköping, jag ser fram emot det, jättemycket. Hoppas bara att jag får lämna nytt prov på trombocyterna nästa vecka och att det är positivt. Då blir vistelsen i Falköping mer avslappnad.  

Dagens värden.

HB 133 (ner 16) !
Lpk 3.1 (ner 0,7)
Tpk 88 (ner 28)!!!
NF 1.8 (ner 0,4) !

FE 750

Tryck 120/80.

Eftersom jag inte riktigt vet när nästa besök hos Bmt blir, så skriver jag nästa inlägg efter att jag varit hos ögonläkaren måndagen 30 Nov.

Önskar Er alla nu en god november. I mörkret kommer snart glimmande/glittrande ljus i våra fönster och trädgårdar, och allt känns lite ljusare.