9. feb, 2014

Söndag 9 Februari. Dag +5. Feberfrossa och Huvudvärk.

Idag har jag legat i sängen hela dagen, gick upp 17.30. Just nu har jag en liten frist och orkar hålla huvudet uppe.
Det är framförallt huvudvärken (migrän) som Sandimunet ger som däckar mig. Den ska droppa in mellan 20 - 24 (fyra tim.) och sedan 08 - 12. Jag har hög koncentration utav sandimun, det dämpar frånstötning ifrån de nya cellerna, och koncentrationen mäts i blodet två ggr per dag. 
Inatt tog jag tre morfintabletter men det hjälpte inte. Imorse prövade vi 1 morfin och två panodil, en halvtimma före de satt in sandimunet. Det hjälpte två timmar, de sista två timmarna stegrades huvudvärken, så jag fick morfintablett igen.  Slumrade fram till 15.30 då mannen och dottern kom. 
Då fick jag en feberfrossa som hette duga 39.8. Låg och skaka i 30-40min. Det är andra gången jag har det och innan man kan få febernedsättande måste de ta en massa blodprov till odling, för att se om det om det är någon bakterie i blodet, och sen rikta in rätt antibiotika.
Efter syrgas, två täcke och två filtar och till slut febernedsättande intravenöst så la sig frossan. Puhh...
Idag har jag kunnat dricka utan att få ont, jättegott efter feberfrossan, ett stort glas vatten med is i.
På morgonen får jag något "medel" intravenöst som hjälper magen, antar att det har gjort nytta.
Men mat är inte att tala om,,Usch.. 
Pratade med läkaren idag om hon visste ungefär när det ska vända. Jag har inga sår i munnen ännu och håret är kvar. Hon trodde att 5-7 dagar till med nedgång.  "en dag i taget".

Trevlig Söndag kväll vänner 🙂