14. feb, 2014

Fredag 14 Februari. Dag +10. Ont i munnen

Natten var ganska ok. Medicinerna sattes vid 20.00, och skulle vara klara 24.00. Kl 24.00 tog nattsköterskan bort det som var tomt och klart. Då frågade jag efter en sömntablett en väldig ”lätt” sådan och det fick jag.(Det värker fortfarande och gör ont där den gamla cvk´n satt.) Det var riktigt skönt att känna avslappningen och sova en stund ordentligt. KL 02.00 var det dags för en antibiotika kur. Jag lyckades somna om. KL 06.00 kom nattsköterskan och tog blodprover.  Emellan dessa tider ”springer” jag på toa också. Det var ”nattens” arbete.


Kl 08.00 sattes morgonmedicinerna, de är klara vid kl12.00, vid kl10.00 hängde de upp näringspåsen, därefter antibiotika vid 14.00.
Provsvaren ifrån imorse visade att jag behövde blod idag. Hb var 80, så två påsar har gått in i eftermiddag.
Trombocyterna var idag 30, efter två påsar igår, så de har överlevt bättre det här dygnet. Troligtvis påfyllning imorgon.

I natt kom också de såren i munnen alla frågar efter.  I kombination med en tunga som är helt sargad i kanterna runt om och värker, så är det svårt att prata, dricka, äta osv…Det finns flytande Zylocain  jag kan skölja med  som bedövar en stund och då fungerar det att svälja.  Spotta går inte oavsett, jag ska inte ens försöka, det är som hos tandläkaren när du ska skölja munnen, spotta och hälften hänger kvar på hakan.

Nu kommer snart mannen och sonen. Ska bli kul att se sonen, han har varit i Prag några dagar på sportlovet.

Ikväll hjälper nog mannen mig med att ta bort håret, det fullkomligt rasar av. Tar jag ett tag med borsten så blir den helt full. Tror inte jag kan klara en natt till. Kudden kommer troligen att bli alldeles ”insmetad” i hår under natten, så det blir bäst om jag tar bort det ikväll.  
Jag har skaffat mig två fleecemössor, en vit och en marin. Tänker att den vita får agera nattmössa. ( känns lite som Smurfarna )

Senare ska jag försöka se på finalen i ”På spåret” hoppas jag kan hålla mig vaken.  

Önskar Er Alla en Trevlig Fredagkväll.  🙂