16. feb, 2014

Söndag 16 Februari. Dag +12. De vita blodkropparna arbetar för fullt.

Igår kväll hade jag rekord i uppesittande, började kvällsbestyren Kl 21.30, och somnade runt 22.00.
Nattpersonalen som ”går på” runt 21.00, tyckte det var trevligt att se mig vaken. 

I natt var en utav de bättre nätterna, trots att man blir väckt vid flera olika tillfällen så kunde jag somna om gott varje gång.  

På morgonen kom de och satte på Sandimunet vid 8.30. Många utav de andra medicinerna kan jag nu ta i tablett form igen (sen huvudvärken försvann), vilket gör att man blir friare ifrån droppstången fler timmar under dagen. En tablett som man omvandlar till intravenöst, kan bli en påse på 2-5 dl. Det gjorde att jag hade påsar hängande hela dagarna.

Till frukost blev det repris på tidigare mornar, fil och nyponsoppa.

När Usk och Ssk kom med frukost hade de dagens prover med sig på en lapp. Jag såg på deras leende att värdena gått upp, men att de skulle ha stigit så mycket som de gjort trodde jag inte.
0.7 i vita blodkroppar !!
0.4 i neutrofila. (undergrupp till vita) gränsen för isolering är 0.5.
Att de vita stigit 5 enheter sen igår är fantastiskt, det känns så skönt. Så fina värden hade jag inte ens innan Jul, då var jag ju isolerad hemma i hemmet med Neutrofila på 0.2.
21 i  Trombocyter idag så de har hållt sig bra.
97 i Hb det har sjunkit sedan gårdagens 101, det dröjer nog innan de röda kommer igång.
Ett steg i taget.

När läkaren kom på ronden så berättade han att de vita blodkropparna hade ett D framför sig. Han menar att alla är donator-celler (Deutschland). Mycket positivt, eftersom man inte vill ha något utav mina gamla kvar. Det kommer att bli många fler tester framöver, där man fastställer hur mycket som är donatorceller, och om det finns några gamla kvar.  

Efter lunchen som idag bestod utav lite potatismos, så vilade jag mellan 13 – 14.30.

Idag orkade jag ringa några samtal och pratade först med dottern och berättade om de fina värderna. Pratade med vännen AK-E, som skulle besökt mig men som fick feber och blev ”deckad”. Det får vi ta en annan gång.
Arbetskamrat och vän GJ pratade jag också med och blev uppdaterad vad som händer på jobbet. Trevlig att höra lite om ”världen” utanför.

Strax före fem kom mannen och sonen.

Jag har inte kunnat följa OS eftersom rummet inte har 3án (sen har jag inte orkat titta på något fördendelen) men idag beställde mannen ett OS-paket ifrån Viaplay, så nu ”live-streamer” jag via min laptop och kan också vara med och se vad som händer. Beställa, betala och det fungerade på två minuter. Toppenbra, det är inte bara OS utan Viaplays övriga sortiment också med bl.a filmer.

Nu kommer snart kvällspersonalen för diverse mätningar och ge medicin. Jag ska dricka näringsdryck och sen tror jag inte jag blir uppe så länge ikväll.  Vi får se.

Allt gott till Er vänner !!