17. feb, 2014

Måndag 17 Februari. Dag +13. Isoleringen upphör.

Igår kväll lyckades jag hålla upp ögonen till ca 21.30. Natten var hyfsad, men tyvärr värker axeln och inflammationen efter den gamla cvk´n och det verkar inte vilja ge med sig. Ifrån kl 02,00 till 06,00 satt jag upp och sov för att avlasta lite. Det här är ju max otur, nu när man mår så pass bra i övrigt under behandlingen.

Nattsköterskan tog blodprover 06.00. Han sa, -att idag ska jag ta 9st rör. (Normalt tar de 3 -5 st .)”De” vill veta allt om dig för troligtvis är det inte många dagar kvar tills du kan åka hem, eller få permis.

Morgon sköterskorna kom även in idag med ett leende på läpparna. De lät dörren stå öppen och sa
– Idag behöver du inte vara isolerad längre.

 

Vita idag 0.8 (gått upp en enhet)
Neutrofila 0.6 .( Gått upp 2enheter sedan igår, gränsen för isolering är 0.5)
Hb 100. Var igår 101, så det är ok.
Trombocyter 24. Var igår 21. Jättebra att de stiger  

Trots att de öppnade dörren så har jag inte vågat mig ut på avdelningen, känns lite darrigt.  Jag blev officiellt isolerad 30 Januari, men jag höll mig på rummet redan ifrån 28 Januari.
28 jan – 17 feb blir 21 dagars isolering. Det har gått bra att bara vara på rummet, när man vet vad som står på ”spel” så går det bra.
Jag har inte längtat ut till det vädret vi haft, hade nog varit värre om det varit i April – Maj.  

På förmiddagen fick jag besök utav vännen BP, vi satt och pratade i hela två timmar, jättetrevligt. Idag kommer inte mannen och sonen så det passade bra ett avbrott på förmiddagen.

Annars har det inte hänt så mycket idag, jag tittade på lite Curling mellan Norge – Danmark efter lunch.
Därefter testade jag ett nytt morfin som ev skulle hjälpa mot axeln, men Nej, det blev inte bättre. Jag fick däremot vilat en stund, sittandes i sängen mellan 15.15 – 16.40. Då ringde dottern mig och det var tur det för jag var så degig att jag hade svårt att sätta mig upp. Jag vill inte förstöra den lilla nattsömnen man har, med att sova för länge på dagen.

Ikväll slipper jag få Sandimmunet i dropp med motor, det ska bli så skönt nu kan jag sova utan det brummandet och troligtvis till kl 02.00, när nattsköterskan ger antibiotika.


Istället började jag ikväll med att ta sandimmunet som tabletter, eftersom jag snart ska hem, så behöver läkarna ”ställa in” koncentrationen i kroppen.
Tabletter ja !!  ni kan tänka Er storleken utav ett stolpiller, ha,,ha,,, men det funkade. Jag fick välja mindre storlek om jag ville, men då blir det så många tabletter att svälja totalt. Läkaren hade förberett mig på att de luktade illa, enligt hans mening ”Apskit”. Jag tyckte de luktade konstgödsel. Skit som Skit,,,Tips ifrån SSK, öppna förpackningen och låt den lufta lite. Det hjälpte något. Hoppas bara det stannar kvar i min mage också.

Ikväll ska jag gå och duscha, tvätt-lotion i all ära men inget går upp mot en varm dusch. Jag bad SSK lägga på extra förband på min Cvk, jag vill inte att det kommer in något vatten som ev kan orsaka infektion.  
Undrar hur det känns ovanpå huvudet att stå i duschen nu när man har stubb.? 

Ser med spänning fram emot morgondagens prov svar.

Ha en bra måndag kväll !