20. feb, 2014

Torsdag 20 Februari. Dag+16. En natt till.

Efter Fragmin sprutorna jag fick igår kväll, så lättade värken i axel av lite grann. Vid 21.00 släckte jag ljuset och kunde somna någon timme. Jag slumrade fram till 02.30, då bad jag om nya Panodil. Efter det sov jag gott fram till 06.00 när de kommer för att ta prover.

I tre dagar har jag haft värk i halsen, jag trodde först det var något sår jag fått så jag tänkte att det ger väl med sig. Igår kväll frågade jag läkaren om hon kunde se något sår? Det gjorde hon inte. Då blev jag orolig.
Känslan jag har är att ”golfboll” sitter fast och åker upp och ner med en smärta när jag sväljer.
Vännen CA som är expert på området tyckte att det här måste de kolla upp, innan jag åker hem, för att utesluta ev, komplikationer som kan bli i halsen.
Jag har en rejäl svullnad på halsen (typ i gropen) och på höger sida.

På morgon ronden tog jag upp att jag skulle vilja blir kontrollerad utav Öron-Näsa-Hals läkare. För att få en bedömning utav struplocket, stämbanden och att inget annat var inflammerat.
Jag märkte att min läkare var lite tveksam, då undrade jag om hon kunde konsultera någon? Hon kom inte riktigt fram till något beslut på ronden.
Kl 13.00 fick jag besked om att hon skulle skicka remiss till Öron-Näsa-Hals. Vad skönt! Om hon konsulterat någon eller vad som ändrade hennes beslut vet jag inte.
KL 13.30 kom en sköterska in och berättade att planen är ändrad ÖNH, hade en tid redan i eftermiddag.
Kl 15.45 kom ”transporten” och körde mig till ÖNH.

Läkaren på ÖNH tittade ner med kamera och kunde inte se någon inflammation på struplocket eller vid sidorna, inte heller stämbanden var påverkade.  Skönt !!!

Hennes teori var att svullnaden kommer utifrån halsen och trycker på, hon kunde inte se att något var fel i halsen.
Jag får avvakta några dagar och se om det ger med sig.

Värdena idag var återigen BRA!

Vita 2.9 (upp 0.5)
Neutrofila (upp 0.3)
HB 103 (upp 0.1)
Trombocyter 101 (upp 22)

Jag har haft en del feber sedan igår kväll. Den har legat över 38 och då vill de inte gärna släppa hem mig. Jag fick trots allt välja och jag valde att stanna. Jag har också en tid till BMT kl 9.30 imorgon förmiddag, så det hade blivit alldeles för stressigt att komma hem och sen tillbaka direkt till BMT på morgonen.

Under dagen har tyvärr axeln börjat värka igen. I morse fick jag en större dos med Fragmin. Några timmar efter jag tagit den började det värka. Kan kanske vara att det är en viss ”rörelse” i venen ??
Vi får se hur det känns imorgon.

Mat har inte gått att äta idag, bara jag känner lukten blir jag illamående. Jag får hålla mig till näringsdrycker, nyponsoppa, fil etc…

Nu ska jag snart se ”Farmen”. Därefter Kl 20.00 kommer medicinerna, sprutorna och lite kvällsmat, youghurt och nyponsoppa. Måste ha något att svälja alla tabletter med.

Trevlig Torsdag kväll Vänner!