22. feb, 2014

Lördag 22 Februari. Dag +18. Hemma !!

Att få krypa ner i sin EGEN säng, EGNA lakan, kudde och täcke var helt underbart ! Jag la mig vid 21.00 och låg riktigt skönt. Somnade inte förrän 24.00 sov gott till ca 02.00, lyckades somna om. Det var inte en helt smärtfri natt men så mycket skönare. Vid 06.00 kändes det trots allt som om jag sovit riktigt gott och jag hade inga problem att slumra och bara känna hur gott det var att ligga i min säng fram till 8.30 då gick jag upp. Det var dags för mediciner. Tur att sköterskan redan tilldelat mig helgens olika doser, det är en hel del att hålla reda på. Jag har fått ett schema som jag sedan ska klara av att gå igenom, det är många men blir nog inga problem.

Igår eftermiddag och under dagen idag har jag fått bära en stödstrumpa på min högerarm. Innan jag åkte hem igår kom sjukgymnasten in och mätte mina armar, det visade sig att högern var 2cm större. Detta pga proppen, blodet går ut i armen men inte lika bra tillbaka. Får se hur länge jag måste ha strumpan?. Den sitter med ett ordentligt stöd och det ska bli skönt att få ta av den ikväll.

Min frukost hemma blev samma som på sjukhuset, fil och nyponsoppa, jag måste ha något till alla tabletter, tror det var 12 stycken i morse.  Efter frukost och tabletter vilade jag lite i soffan. Vid 12.00 var det dags för min Fragminspruta. Jag fick sätta ett alarm så jag inte skulle glömma.

Mannen tar hand om allt här hemma nu, han är helt fantastisk, och ska ha all ”cred”.
Jag kan inte göra många knop. (på ett bra tag)

Min lukt är oerhört känslig – som en Schäfer. Jag var lite orolig för hur det skulle bli att komma hem till alla dofter, min oro blev bekräftad, men vi får komma på hur vi ska lösa det. Minsta lilla doft ifrån sköljmedel, tvål, deo, mat etc….så mår jag illa, det är kämpigt att ha det så eftersom magen gärna vill vända sig. Fasa vore om tabletterna jag tagit kommer upp igen.
Smaken är ännu konstigare. Försökte äta en Mannafrutti idag vid lunch. Det smakade som om jag åt Kokosfett med hög sockrad jordgubbsylt och att fettet liksom stannade kvar som en hinna i munnen. Jag petade i mig några skedar sen var det stopp. Vem kan äta kokosfett ??  

Vid lunchtid fick vi besök utav vännerna CA+PA, det var trevligt !! När de gått kom dottern och sambo hem, de ska stanna till imorgon. Härligt !

Jag var helt slut efter besöket så efteråt blev det slöande i soffan, lite tittande på tv, ishockey och V75.
Jag har fortfarande svårt att se och höra sådant som rör sig fort (förutom hockey), typ TV4 reklam. Får se om jag orkar vara uppe och titta på Melodifestivalen. Skulle inte tro det.
Ett framsteg idag, jag kunde lösa lite korsord. Har inte kunnat läsa eller titta i tidningar under sjukhusvistelsen (ni förstår varför). Alla tidningar åkte med hem olästa, men snart tar jag igen det.

Familjen har nu ätit middag, utan mig så klart. Med alla de dofter som blir när man lagar middag så startade mitt illamående.
Har precis tagit en tablett mot illamående och ska strax försöka få i mig yoghurt och tabletter.

Tack alla vänner som stöttar mig ifrån flera olika håll, om ni visste vad det betyder mycket, mycket !

Heja Sverige Imorgon!!