24. feb, 2014

Måndag 24 Februari. Dag +20. Stannar kvar på sjukhuset.

Våren är på gång hemma i trädgården, så mysigt att se de små knopparna och längta till tiden mellan Hägg & Syren.

Gick upp kl 08.00 idag, åt frukost, tog medicinerna och duschade. Mannen hämtade mig 09.15. Vi kom precis till avdelningen vid 10.00. Direkt tog de alla prover.
Efter en stund kom läkaren, samma som förra veckan, det var bra så jag slapp återupprepa allting.  Hon tittade på min svullnad och ville göra en ny röntgen, det hade jag också tänkt föreslå. De tog också prov på sköldkörteln (ämnesomsättningen). Visade sig senare att det var ok.

Provsvaret på njurarna, visade att jag har förhöjda njurvärden (kommer ifrån Sandimmunet). När jag skrevs in hade jag 54 (normalt) i fredags hade jag 87 och idag var det 104.
Provet på sänkan CRP visade sig också vara förhöjd.
De satte in vätska för att skölja njurarna, och antibiotika intravenöst 3ggr per dygn, för svullnaden och febern.
Läkaren ville att jag skulle stanna kvar och det höll jag med om. Det är lika bra att vara här om man ska ner på röntgen.

Vid 13.30 åkte jag ner på röntgen. När jag lagts på britsen ska de sätta en nål för konstrasten, denna skulle sitta i vänster arm eftersom de röntgar högern. Min vänster arm är riktigt svårstucken efter alla år med prover. En manlig sköterska började sticka, och precis som jag sagt ”gled” venen undan, den är också väldigt ärrig och hård. Han gjorde ett nytt försök precis bredvid, men ingen lycka. Det svider rejält när man är så ärrig i ådrorna som jag. En kvinnlig sköterska tillkallades, hon la värme på handen och klappade på handen för att ”lura” fram venerna. Men Ack Nej! Det gick inte..Puhh…säger jag.
Då tillkallades proffsen,  en narkossköterska, de brukar klara de mesta. En man i övre medelåldern med mycket bestämt utryck i ansiktet och focuserad på uppgiften. Han ”gick på” den första venen som redan var stucken i och trodde han skulle lyckas, men Nej!
Jag kan säga att han visade ingen pardon och j-vlr vad ont det gjorde. Han ”gick på” nästa ven precis som de andra,,lika ont,,puhhh. Men NEJ! Lyckades inte. Nu anade jag en viss oro i hans ögon. Han tittade också på handen, där jag var stucken tidigare och öm. För att reta venerna så slog han rejält hårda slag ovan handen, vid det här laget var det två personer som hjälptes åt, stasade armen skicka nålar etc. Narkossköterskan var lika bestämd när han stack på handen och jag kunde inte låta bli att svära lite utav smärtan.  
Slutligen fick han dit nålen och den fungerade Äntligen !!  viktigt att kontrasten inte kommer vid sidan om. Röntgensköterskan var ärlig när han sen sa, – Du är av segt virke.
Röntgen gick bra och de fick fina bilder, svaret får jag imorgon.

Väl tillbaka på avdelningen kunde jag faktiskt äta lite middag, utan att det smakade fett. Jag fick i mig en potatisbulle med lingon. Senare i eftermiddag har det blivit näringsdrycker och yoghurtar.

Halsen (gropen) har varit något bättre idag, det har varit lättare att svälja, så skönt! Det är så mycket lättare att få i sig vätska då.( som hjälper njurarna).

Ikväll fick jag en febertopp på 38.6 och frossa (tur jag inte var hemma). Sköterskan tog blododling innan jag kunde ta Alvedon. Jag låg och frös en timme ungefär, därför blev det ett sent inlägg ikväll.

Mina blodprover var bra idag. Förutom Hb, men det är inget att oroa sig för.

Vita 2.9 (upp 0,2)
Trombocyter 166 (upp 0,65)
HB 96 (ner 0,5)

God måndag kväll till Er alla.