25. feb, 2014

Tisdag 25 Februari. Dag +21. Blir kvar på SU ytterligare dagar.

Jag har problem med hastigheten på mitt bredband, så det blir inga bilder på ett tag. Sorry!

Lyckades vara upp uppe ända till 22.30 igår. Men inte hjälpte det för att jag skulle sova bättre. Axeln värkte som vanligt, och smärtstillande var inte dags förrän nattsköterskan skulle komma. Slumrade max en timme innan nattsköterskan kom vid 01.30 och gav mig antibiotika och Panodil. Uppskattar att jag sov ca fyra timmar efter det. Kl 06.00 Var det dags för alla morgonprover.
På sjukhus är det verkligen ingen lugn och ro.
Låg kvar i sängen till kl 8.00 då började mitt illamående, vet inte varför? Kanske pga värken hela tiden, kanske all medicinering eller en kombination. Jag ringde efter en Primperan, och inom tre kvart hade illamåendet lagt sig. Fick i mig frukost och mediciner sakta men säkert.

Ronden kom vid 11.00 och jag var spänd på röntgen svaret. Svaret visade att det är de gamla proppansamlingarna som inte gett med sig. Läkaren har satt in mer Fragmin och två ggr/dag. Skönt att svaret inte visade något annat ”krångel” , jag orkar inte med mer nu känns det som.
Med tanke på det svaret och den höga feber jag hade igår kväll så håller de kvar mig ett par dagar till.

Idag åt jag faktiskt lite lunch, potatismos, ärter och fisk. Fick i mig en knapp dl mos, några ärtor och pyttelite fisk. Men ändå, ett framsteg.

Efter lunch vid ett tiden tog jag  mig en dusch och sen la jag mig för att vila en stund. Men redan kvart över två kom Ssk för att ge mig antibiotika, det tog en liten stund men när hon var klar kände jag att jag skulle nog kunna slumra vidare. Tio minuter vila fick jag sen kom kvällspersonalen, då var det dags för kontroller. Feber, blodtryck och syresättning. Det blev inte mycket till vila. Puhh.

Det kom en fönsterputsare idag, så nu är det riktigt skinande fönster att titta ut genom. Det var ju också en händelse. När jag står i duschen knackar en Usk på och öppnar dörren på glänt och säger - Det är en fönsterputsare här. Med det menade hon att han kunde putsa medans jag var i duschen ??? Nej, Nej,
Trevligt men bestämmt så sa jag, - han får vänta tills jag är klar, eller putsa något annat fönster så länge. Jesses Amalia, här finns hur många fönster som helst. Jag vill inte ha honom på mitt rum när jag duschar och där jag har kamror, dator och telefon.
Konstigt att hon äns frågade tycker jag ? 

Middag som vanligt vid femtiden. Fick ner en halv potatis och en liten kalvfärsbulle. Ok, men fick beställa en näringsdryck till efterrätt.

Mannen kom ikväll och vi hann ut några minuter innan det blev mörkt, det var ingen lång sträcka men bara att få syre känns härligt. Sjukhusluften är oerhört torr.  

Värken eskalerar i axel/proppen på eftermiddagen och nu kunde jag inte vänta längre med smärtstillande, men innan det ville jag kontrollera febern. Termometern visade (37.8) vilket är bra. Sista Panodilen tog jag vid kl 10.00 idag så febervärdet var ”rent”.
Nu får jag lov att ta nästa smärtstillande vid 01.30 och vid den tiden kommer ändå nattsköterskan och ”stör” så det passar bra.

Nu blir det snart kvällsmat (yoghurt / nyponsoppa) och mediciner.

Ha det så gott denna tisdag kväll !