26. feb, 2014

Onsdag 26 Februari. Dag +22. Ingen utskrivning i sikte.

Första delen utav natten blev som jag befarade, ont i axeln/halsen och ingen sömn. En timme tidigare än beräknat vid 00.30, så frågade jag nattsköterskan om jag kunde få Panodil mitt antibiotika och en insomningstablett. Det gick alldeles utmärkt. När det var klart, la jag mig till rätta och försökte slappna av. Det gick en stund och jag tyckte tabletten inte hade någon direkt effekt.
Men plötsligt måste den gjort verkan för när jag vaknade kl 06.00 så hade jag sovit utan avbrott i fem timmar och det kändes så skönt. Jag lyckades också somna om efter morgon proverna och slumrade till 8.30.

Tog det lugnt imorse, åt min frukost, tittade på nyheterna, duschade, klädde mig och bäddade sängen. Ronden kom vid 10.00. Läkaren vill ha kvar mig ett par dagar till, hon vill  se att proppresterna, svullnaden, smärtan och febern ger med sig, innan utskrivning.
Mina njurvärden har gått ner till 94 (ifr104), det har gjort lite nytta med att jag försöker dricka mycket. Läkaren vill att jag får i mig 2L / dag. Nu kan jag svälja igen så det funkar bra. 
När ronden var klar tog jag min Fragminspruta, den tar jag kl 10.00 & 22.00.

Vid halv tolv kom vännen och f.d granne SL på besök. Hon tog ut mig på en liten promenad (jag får inte gå själv) på baksidan huset här. Det var skönt att komma ut i den riktiga luften.
Sen satt vi och pratade ända till kvart över ett, det var riktigt trevlig.
SL hade med sig två trisslotter, varav en var det VINST på, hela 30.- x 2, så det räcker till nya lotter och spänningen fortsätter.
Mannen kommer inte idag, så jag får förströ mig själv ikväll, det blir lite korsord och Tv.

Lunchen idag var kålpudding med p-mos, idag var första gången det gick att äta utan att må illa. Jag fick väl i mig 1dl totalt det är ok. Senare fyllde jag på med näringsdryck.

Middagen var tre fiskbullar och två potatisar, jag lyckade få i mig tre bullar och en potatis.
Ingen Primperan (mot illamående) på hela dagen.

Febern har hoppat lite upp och ner över dagen, men aldrig över 38, Bra !
Min svullnad har gått ner något lite, lite. Antibiotika intravenöst 4ggr/dygn och Fragmin 2ggr, så det vore väl ”attans” om det inte ger med sig snart.

Dagens värden var uppåt, Jippi ! Har inte haft så höga vita på många år.

HB 86 (upp 0,1)
Vita 3,3 (upp 0,6)
Neutrofila 2,1 (upp 0,6)
Trombocyter 171 (upp 0,15)   

Nu händer det inte så mycket mer här ikväll.
Jag ska gå lite fram och tillbaka i korridoren allt för att hålla ingång kroppen. Det ser roligt ut på eftermiddagarna då går patienter och anhöriga fram och tillbaka, fram och tillbaka..

Inför natten ska jag be om en insomningstablett direkt. Hoppas jag somnar på den och att jag kan somna om vid 01.30 efter att antibiotikan har getts.

Trevlig onsdagkväll vänner!