10. jun, 2016

10 Juni dag 871. Jag mår bra :)

Juni vilken härlig tid. Vi har haft tur med vädret här på västkusten. Slutet av maj och början juni har varit riktigt varmt och gott. Jag njuter i fulla drag av värmen och hoppas på att de få sommarmånader vi har i detta land ska bli lika soliga och varma.

För en tid sedan kontaktade blodcancer förbundet mig via den här sidan, de undrade om de fick lägga ut min blogg på deras hemsida. Jag ringde upp kontaktpersonen som berättade att han skulle lägga in flera olika bloggar på deras sida, en blogg för varje blodsjukdom.  På så sätt kan människor som blir drabbade av blodcancer läsa om hur det varit och är för andra.
På blodcancerförbundets hemsida under ”kompisar” finns ”blodcancerbloggar” och där är min med. Jag känner mig riktigt stolt att bli utvald och jag hoppas att jag genom mina berättelser kan hjälpa, stötta, trösta och kanske ”peppa” någon därute.  Precis som alla ni tröstat och peppat mig genom helt fantastiska/underbara blogg inlägg, sms eller kort i brevlådan, dessa har betytt och betyder så mycket för mig, utan er hade jag haft svårare att sortera mina tankar, känslor och tänka positivt i de svåra stunder som man befunnit sig i.

Nu har jag kommit igång med arbetet igen efter min operation och det har gått riktigt bra, förra veckan kändes allt som vanligt igen.
Sedan förra inlägget har jag hunnit med en urinvägsinfektion till, tredje i ordningen tror jag.
Fy sjutton så dålig man blir utav det. Min läkare konstaterar att jag tyvärr troligen kommer att bli drabbad mer än vanligt eftersom slemhinnorna fortfarande är sköra och immunförsvaret inte på topp. Bakterierna ”fastnar” liksom lättare då.
Blir det återkommande urinvägsinfektioner så finns någon medicin man skulle kunna ta, men det har vi inte riktigt pratat om än, det tar vi längre fram.
Det finns lite olika huskurer som till och med läkaren rekommenderade t.ex att dricka tranbärs jouce eller annan sur dryck, så det gör jag nu, ett par glas om dagen.

I förra inlägget skrev jag om besöket hos ögonläkaren på Sahlgrenska och att jag fått andra kortison droppar. Kanske att ögonen nu blivit något bättre. Jag märker att jag inte behöver droppa andra droppar så ofta som tidigare.  Vi får se vad som händer när jag slutar med kortisonet.
Den 23 Juni ska jag till ögonläkaren på Mölndals sjukhus igen, jag tror de ska göra en ny ögonbotten fotografering för att bedöma ”gula fläcken” som vid förra fotograferingen visade en viss påverkan. Jag vet inte varför jag måste gå både till Sahlgrenska och Mölndal men jag tror det beror på att Mölndal har bättre utrustning för fotografering.

De senaste veckorna både innan och efter livmoder operationen har jag känt mig trött och hängig, kanske beroende på de olika urinvägsinfektioner jag dragits med under dessa veckor. Jag har i alla fall känt mig så trött att jag blivit orolig för om sjukdomen kommit tillbaka. Eftersom mitt nästa besök till BMT troligtvis inte blir förrän i augusti, var jag tvungen att få en tidigare tid för provtagning.
Jag fick ett samtal med en BMT läkare och han var inte alls orolig för mig, men han förstod hur jag kände det och godkände ett prov.
Den 16 Maj fick jag komma till drop in ”sticket” som de kallar det. Jag var där på morgonen och tanken var att ringa på eftermiddagen för att få svaren. Det blev en lång dag och jag kände mig orolig. Jag hann inte ringa, utan en sköterska ringde först. Med en gång blev jag nervös när jag såg ”dolt nummer” i telefonen. Det första sköterskan sa – ”du behöver inte vara orolig, proverna är bra”.
Proverna var jättebra !!

HB 133 (upp 4 ) !
Lpk 3.3 ( upp 0.1 )
Tpk 146 ( upp 49 ) !!!!
Neutrofila (undergrupp till de vita blodkropparna) 1.8 !

Kreatinin(njurarna) ,,, 97,, något högt. Troligtvis pga alla mediciner jag fortfarande äter, men ok ändå.

Efter det beskedet känns allt bra igen. 
All trötthet och håglöshet berodde troligen på två urinvägsinfektioner efter varandra, operation o.s.v. Det blev helt enkelt för mycket för kroppen.  Min oro för återfall i cancern är för tillfället borta.

Idag har jag varit hos frissan och för första gången sedan cellgiftet så tyckte hon att håret hade fin kvalité. Jag har klippt håret lite under hela tiden och haft en kort frisyr, men nu när håret mår bättre så ska jag försöka få ner längden på det.   

Jag har en fundering om att avsluta bloggen, men två inlägg till kommer jag göra, ett i juli och ett efter mitt besök hos BMT antingen i augusti eller september.
Det besöket ser jag fram emot det ska bli spännande att få prata med Bmt läkaren igen och höra vad han har att säga.

Nästa inlägg blir den 8 Juli, mitt i semester tiderna.

Nu önskar jag Er alla en härlig Juni månad och ett trevligt midsommar firande.