3. mar, 2014

3 Mars.Dag +27. Första besöket på BMT.

Att komma hem var verkligen skönt! Nätterna här hemma är så mycket lugnare (så klart) och man sover bättre. Trots att man ligger och vilar mest hela dagarna så sover jag som en stock på nätterna och vaknar bara när det är dags för "pissepaus".
Dagarna går i väldigt sakta lunk. Min kropp orkar inte med många steg här hemma utan det är "soffläge" mest hela tiden, vilket också blir tröttande i längden. 

Jag har försökt att vara uppe och "plocka" lite här hemma bara för att göra något, men nej, nej, säger kroppen och jag blir illamående, så det är bara att lägga sig igen. 

Både i Lördags och Söndags gick jag fram och tillbaka till våra brevlådor ca 450meter, det är alldeles lagom promenad.
I Lördags tog vi tog bilen och körde en sväng, det var skönt att komma ut och se sig omkring.

I Söndags blev det soffan och wasaloppet, sen blev det korsord på eftermiddagen och mer vila på kvällen framför tv´n.

Idag skulle jag då på första besöket hos BMT - Benmärgs Mottagningen, Kl 11 skulle jag vara där. Jag hade beställt taxi till Kl 10.00 och det fungerade bra, de var här redan 9.45, tror att jag kan dra av en kvart nästa gång jag beställer eftersom det blir lång väntan på BMT.


Väl framme satte jag mig i väntrummet men det var inte många minuter jag kunde sitta så utan att bli väldigt väldigt trött, taxiresan hade tagit ut sin rätt. En sköterska uppmärksammade att jag såg lite blek ut och erbjöd mig en säng, jag var inte sen att tacka ja. Så skönt att ligga ner under en filt och slumra medans man väntade.
Sen var det dags för provtagning, hela tolv rör skulle de ha utav mig idag, tur att det är små rör. Därefter de vanliga med feber, tryck, puls och syre.
Efter en stund var det dags att träffa läkaren. Hon förklarade att den här tröttheten jag har är alldeles normal, och att min aptit som inte är bra är också normalt, allt kommer ge med sig så småningom.
Det som är viktigt nu är att ha kontroll på Sandimunet och kontrollera koncentrationen i blodet, det får inte vara för högt för det påverkar njurarna och inte för lågt för då är risk för avstötning. Mina njurar har på gränsen för högt värde, det var 98 idag (normalt 54), därför måste jag dricka två liter om dagen för att hjälpa dom.

Värderna var bra idag.

HB 104 (upp 0,24 blodtransfusion i fredags)
Vita 4.2 (upp 1.2)
Trombocyter 132 ( ner 0,31)

Klockan halv ett var jag klar och skulle beställa transport tillbaka, efter att ha stått i en telefonkö med 15personer före så kom jag till slut fram. Bilen skulle vara på plats kl ett.
Jag gick ner i entrén och minsann kl ett kom en bil, så idag har allt fungerat toppen.

När jag kom hem var jag väldigt väldigt hungrig eftersom det inte blivit så mycket mer än frukost, som bestod av lite fil och nyponsoppa, men när jag väl skulle äta så fick jag inte ner speciellt mycket, det blev en halv smörgås och lite tonfisk, sen var det stopp. Det hänger ett illamående över mig mest hela tiden.

Eftermiddagen har jag tillbringat i vårt uterum, där har det varit varmt och skönt idag när solen har varit framme. 

Nästa gång jag skriver blir på Torsdag, då har jag nästa besök hos BMT.

Nu blir det åter soffläge och Tv tittande en stund.

God måndag kväll vänner !