11. mar, 2014

11 Mars. Dag +35. Sakta framåt

Det går sin gilla gång här hemma, det händer inte så mycket på dagarna. Rutinen nu har blivit att jag går upp runt 08.00 äter frukost tar mediciner och sitter kvar en bra stund och tittar på Tv. Därefter brukar jag försöka ta tag i disken, diskmaskinen och göra rent på bänkarna, efter det blir det korsord en stund sen är det dags för något mellanmål och sen vila.
Jag har fortfarande svårt för att äta, ingenting smakar riktigt bra och jag blir lätt illamående. Om jag blir illamående när jag äter blir effekten sådan att jag inte kan äta samma sak igen på väldigt länge, det betyder att vi har fullt upp här hemma att komma på vad jag ska äta. Salt och surt fungerar men ingen mat som är söt eller gräddig.

Varje dag försöker jag gå till våra brevlådor fram och tillbaka, men det är fortfarande lite darrigt och jag behöver vila när jag kommer tillbaka. Numer är det inte så ofta jag somnar när jag vilar utan jag sover väldigt bra på nätterna, somnar vid 22 – 22.30 och vaknar inte förrän vid ca 05.00, men somnar lätt om och vaknar inte förrän 08.00. Ungefär likadant varje natt.

Mitt blåmärke på magen har spridit sig och nu ser magen ut som en ”Jordglob”, eftersom märket är ömt så måste jag rulla ner mina mysbyxor nedanför magen, inte speciellt skönt och jag känner mig som en ”ölgubbe”.  

I fredags var grannen AT och hälsade på, jättetrevligt att få ett avbrott och prata lite, och i Lördags kom de andra grannarna LS & SS och hälsade mig välkommen hem, vi stod på utsidan och pratade en stund, skönt att se lite folk igen när man varit borta så länge.

Igår (måndags) kände jag för första gången lite, lite mer energi i kroppen, jag lyckade t.o.m ringa två samtal, ett till apoteket för beställning utav näringsdrycker och ett till vår sons körskola, det var ett framsteg.

Idag var det då dags att åka till BMT, Kl 11.00 skulle jag vara där, bilen kom som utlovat 10.15. Den här gången beställde jag också returen innan jag var klar på BMT och uppskattade tiden för att åka hem. Kl 12.05 blev det sagt men när jag sedan väntade på läkaren såg jag att tiden blev knapp och ringde Resam, jag hade tur, istället kunde de komma 12.20 så det blev perfekt, ingen väntetid den här gången. Resam har varit väldigt tillmötesgående och trevliga hittills, jag trodde nog det skulle vara krångligare.    

Jag fick svar på chimerism provet idag och jag kan inte riktigt avgöra om det var bra eller dåligt. Det var 60% T-celler (donatorceller),  läkaren menar att det var bra för att vara efter en månad, allt över 50% var bra menade han.
De mäter T-celler kallas också T-lymfocyter (mördarceller) det är en typ utav vita blodkroppar som utgör ett viktigt försvar mot virus och bakterier, om jag förstår det hela rätt så ska dessa så småningom ta över genom att radera ut mina gamla celler, men resultatet kan man inte sia om i nuläget.
Tre månader efter att jag fick mina celler ska jag lämna ett nytt chimerism prov och benmärgs prov, det blir troligen slutet April början Maj, de proverna kommer att bli väldigt intressanta.

De vanliga proverna är fortfarande svajiga.
HB 99 (ner 0,1)
Vita 4,1 (ner 0,2)
Trombocyter (ner 0,01)

Väl hemma igen så stannade jag ute en liten stund i det vackra vädret och tittade på alla fåglar vi har i trädgården som fortfarande mer än gärna äter frö.  Eftersom vi bor rätt lantligt så såg jag på åkern framför huset hur solen lockat fram två harar som sprang och lekte. En citronfjäril och en humla hade vaknat upp, hmm undra om de ”små” klarar de kalla nätterna nu.

Läkaren tyckte att jag mådde så pass bra att det räcker med ett besök i veckan nu.
Nästa besök på BMT blir då Tisdag nästa vecka den 18/3, och händer det inget speciellt innan det så  kommer mitt nästa inlägg då.

Passa på vänner att njuta av solen den här veckan.

Trevlig Tisdagkväll.