18. mar, 2014

18 Mars. Dag +42. CMV Virus.

Då har det gått en vecka till sedan mitt förra inlägg, och trots att dagarna ibland ter sig ganska långtråkiga så går tiden trots allt fort.

Förra Onsdagen kände jag för första gången att lite mer riktig energi hade kommit till mig. Det går fortfarande inte att jämföra med mitt tidigare jag, men det märks tydligt att det blir bättre och bättre nu.
Vi hade beställt en specialist på beskärning utav träd som kom i onsdags och jag kunde sitta i solen och titta på honom medan han klippte vår hängbok. Efter att han åkt åt jag lunch och vilade en timma. Senare kom mina extraföräldrar på besök och vi satt i vårt uterum ett par timmar och pratade. Jättetrevligt! Onsdagen var en bra dag.

I Torsdags ringer min läkare, han har sett i provsvaren att jag utvecklat CMV-virus och att det måste behandlas med en gång. Jag undrade vad händer annars? Han svarar,  - Du får lunginflammation och kan dö. Inga krussiduller där inte.
CMV virus är ett slags herpes och har man tidigare haft lunginflammation (vilket jag har), då har jag blivit smittad av viruset och har det kvar ”vilande”. Min donator hade inte CMV, så hans celler kunde inte hjälpa mig här.
Medicinen jag fick mot CMV heter valcyte och kostar 14500.- för 60 tabletter. Valcyte finns inte på vanliga apotek utan gubben fick åka express till Sahlgrenskas apotek för att hämta ut burken. Tur vi har högkostnadskort i Sverige.

Tyvärr påverkar valcyte mina njurar precis som sandimunet, så nu har jag problem, njurvärdet är 110.  Läkarna får nu laborera med koncentrationen utav sandimunet och valcyte, därför får jag gå på provtagning hos BMT två gånger i veckan.  

Fredagen förflöt som vanligt. Förmiddagen har jag mina rutiner fram till lunch och vila, sen har det varit lite olika på eftermiddagarna men nu har jag har hittat ett program som går Kl 14.00 på TV3, ”Lyxfällan”, med det fördriver jag tiden en stund.

Lördagen var en trevlig dag, mannen och jag körde till Plantagen, jag har frågat läkaren om jag fick gå dit och det skulle väl vara ok. Det var riktigt kul att handla lite vårblommor. När vi kom hem tog vi fram alla pelargoner som skulle klippas och planteras om, jag fick ha munskydd på mig och stå en bit ifrån eftersom den torra jorden ”flyger” runt i luften när man tömmer krukan, och jag vill absolut inte få i mig några mögelsporer etc. Jag får inte peta i jorden, men rätt som det är så är man där med handen och ska dra bort något visset, jag måste verkligen tänka på att inte röra! Jag har inga vaccinationer/skydd kvar. Stelkramp t.ex är ett sådant vaccin som skyddar bl.a mot sådant som kan finnas i jorden.
Trots allt, NU! känns det att våren är på väg!!

Söndagen var en lugn dag det hände inte så mycket, vi planterade en del utav de inköpta växterna och sen tog vi det lugnt.

I måndags tog gubben ledigt halva dagen och vi åkte till Hår Salongen på Sahlgrenska.  Den peruken jag ”köpte” (landstinget betalar) innan jag lades in på avdelningen var en varmblond men det visade sig nu att den var för lång. Jag tog med den och fick den klippt i en bra längd. Jag hade beställt ytterligare en peruk, något kallare blond, men eftersom det var lång leveranstid så hann jag aldrig prova eller hämta ut den innan inläggning. Nu fanns den på plats och jag kunde prova. Den var toppenbra, tror jag kommer använda den mest.

Man får 7000.- ifrån landstinget till peruk och väljer man syntet, låter kanske tråkigt men de är jättefina, så räcker pengarna mer än väl till två stycken. Det är väldigt generöst, jag har hört om landsting där de endast betalar 2000.-.  
Jag fick också köpt två stycken fina huvudbonader, de är mycket svalare än den fleece mössan jag använt det senaste, så jag är så nöjd.   

Idag var det då dags för veckans besök hos BMT för provtagning. Provsvaret visar fortfarande en del nedgång, men läkaren kan se att benmärgen arbetar och producerar för fullt, men att det inte riktigt ”räcker hela vägen” han är inte orolig utan menar att det kan vara så här och vi får ha tålamod.
Jag slipper i alla fall blodtransfusion, gränsen är HB 80.

Idag var det

HB 90 (ner 9)

Vita 3.4 (ner 0,7)

Trombocyter 113 (upp! 6)  

Nu ska jag göra iordning mina medicinpåsar, morgon påse & kvälls påse, jag gör iordning så jag har flera dagar. Det blir annars ett himla plock med tabletter om jag ska sortera varje dag.

På Fredag ska jag till BMT igen och gör ett nytt inlägg då.

Ha en god Tisdagskväll  vänner !