25. mar, 2014

25 Mars. Dag +49. Ingen blodtransfusion idag.

Helgen gick fort, precis som vanligt, och plötsligt var det måndag igen, med riktigt fint väder. Jag ”lullade” omkring här hemma på dagen och fick väl egentligen ingenting gjort utan vilade det mesta. På eftermiddagen tog jag min lilla promenad och hämtade posten, sen satt jag ute i solen en stund och laddade lite D-vitamin. Jag får inte vara i solen det här året eftersom jag har cellgifter kvar i kroppen och huden blir lätt bränd då, men lite eftermiddags sol som inte är så stark är ok så den ”lapar” jag gärna i mig.
Huden har blivit lite brunare utav cellgifterna, så vänner som hälsar på tror att jag suttit i solen, men ack nej, ack nej.

Idag kom Taxin och hämtade mig prick kl10.00 som avtalat, jag hade tid hos BMT kl10.30 så det var perfekt. Jag hade bunkrat upp med tidningar och ”mat” (drick yoghurt & näringsdryck) om det var så att jag skulle behöva blod. Hela processen med provtagning vänta på svar, beställa blodet och transfusion tar ca 4 – 5 timmar. Själva trasfusionen tar 3 timmar och då behöver man lite att förströ sig med och lite mat i ”halvlek”. När första påsen har gått in brukar jag fika.  Men idag fick jag åka hem igen med mat och tidningar oanvända eftersom jag inte behövde något blod, Bra !! Hb´t var samma som förra fredagen hb85. Det är visserligen lågt men jag klarar mig på det, hoppas det håller till fredag, då är det nya prover.
En ”vanlig” människa som skulle falla till hb85 skulle säkert inte komma ur sängen, men min kropp är så van efter många års låga värden så den har ställt om sig.
Visst blir jag andfådd och får mjölksyra i benen eftersom jag inte har så många syrebärare men hellre det än att få för mycket blodtransfusioner.

De andra värdena hade gått ner idag.

HB 85
Vita 2,6 (ner0,4)
Trombocyter 112 (ner11)

Det finns inget bra svar just nu varför värdena hoppar upp och ner, utan det är tålamod som gäller.

Njurvärdet hade gått ner till 103, fortfarande högt men bättre än förra veckan som var 116. Jag försöker dra mitt strå till stacken genom att dricka minst 2liter vatten om dagen, kanske det har påverkat den här veckan?

Återigen ville läkaren höja dosen utav sandimunet nu blev det 175mg morgon & 200mg kväll, en höjning med 25mg på kvällen.

Fragminsprutorna tar jag fortfarande varje morgon och nu tycker jag det börjar bli svårt att hitta något bra ställe att sticka på, jag är helt prickig.
I eftermiddag hände något märkligt, ett utav ”sticken” började spontan blöda, en stor fläck på mysbyxorna hann det bli innan jag upptäckte det, mycket märkligt? kanske blodet börjar bli väldigt tunt nu?   

Nästa inlägg kommer på fredag, till dess får ni ha en trevlig tisdagkväll och vecka.