2. apr, 2014

2 April. Dag +57. Proverna nedåt igen.

Idag har jag känt mig orolig och nedstämd. Läkaren ringde i förmiddags med provsvaren och proverna visade nedåtgång återigen. Det är framför allt de vita och trombocyterna som oroar mig.
Jag tittade tillbaka hur proverna varit i Mars månad och jag har inte haft någon uppgång sedan dess. Jag frågade läkaren vad detta ”signalerar” ? men som vanligt vill de inte riktigt tala ur skägget, utan menar att –”vi ska inte få panik ännu”.

För mig känns det som om de nya cellerna har backat, och min gamla benmärg ”tagit över”, men för att få reda på det måste jag lämna ett benmärgsprov. Standard är att man gör det den tredje månaden efter transplantation, men jag ska höra på tisdag om jag kan få gjort ett tidigare.
I Tisdags tog de ett 60-dagars chimerism prov, med det ser man hur de nya T-cellerna utvecklas och tar över. Får svar på det i slutet nästa vecka.
Mitt 30-dagars schimerism var 60%, vilket inte var superbra, men läkaren menade att allt över 50% var bra. Nu börjar jag tveka med tanke på att mina prover har utvecklats negativt under Mars månad.    

Hb 89 (ner 4)
Vita 1,7 ( ner 0,4)
Trombocyter 92 (ner 11)

Nu börjar jag snart bli infektions känslig igen, mer än vanligt..väldigt, väldigt tråkigt.

Trots de dåliga provsvaren så känner jag mig lite piggare nu än tidigare och behöver inte vila lika ofta.
I lördags var vi ute och handlade, vi besökte flera olika butiker och det fungerade riktigt bra.

I övrigt är det ganska lugnt, jag har lite småprojekt för mig här hemma, det känns bra att sätta händerna i något på dagarna, då får man annat att tänka på och tiden går lite fortare.  

På måndag ska jag lämna prover igen, då får vi se vad de visar, och slutet nästa vecka hoppas jag få svar på chimerism provet. Jag är riktigt orolig för det svaret, men fram till dess ska jag tänka positivt och inte låta den oron ta energi ifrån mig.

På måndag kommer mitt nästa inlägg.  Fram till dess får ni ha goa dagar och en trevlig helg!