7. apr, 2014

7 April. Dag +62. CMV viruset borta.

Efter besöket och provsvaren idag känns det bättre än förra veckan, jag har fått en del frågetecken uträtade. Idag träffade jag en annan läkare, en ”riktig” BMT (benmärgsläkare).

I tre veckors tid har jag träffat min tidigare hematolog (blod) läkare som gör en sorts praktik på BMT, men det har gjort att jag inte fått riktigt svar på mina frågor, hon har visserligen konsulterat de andra läkarna och hört av sig till mig med svaren, men det blir inte riktigt detsamma.

Jag frågade förra veckan om det var någon utav mina mediciner som påverkade nedgången utav värdena, men på den frågan fick jag som svar- nej. Det gjorde mig ledsen och orolig för hur mina donatorceller egentligen ”mår”.

Idag ställde jag då samma fråga om värdena varför de dykt så mycket under de senast fem veckorna och om vi skulle ha någon plan för det. Han förklarade att när värden börjar ”svaja” eller de ser något annat som inte står rätt till i provsvaren, är det första de tittar på medicinlistan.
På min lista finns en medicin som heter Valcyte, som jag fick mot CMV viruset.
Läkaren idag förklarar att Valcyte påverkar benmärgen och därmed alla värden, dvs att de sjunker.
Det stämmer bra i tid, jag började med Valcyte 14/3 och efter det har värdena inte haft någon uppgång. En glädjande nyhet idag var att CMV viruset i förra veckans prover var NOLL !!, jätteskönt så fr.o.m idag kan jag sluta med Valcyte, och läkaren menar att inom två till tre veckor kommer värdena att stiga igen. Det ska bli spännande att se vad som händer nu de kommande veckorna.
Hade jag fått redan på det här förra veckan så hade jag sluppit mycket oro. Det måste ha blivit något missförstånd?

Väderna idag var både upp och ner.

HB 95 (upp 6 ) Bra! Slapp blodtransfusion.
Vita 1.3 (ner 0,4) troligen påverkade utav Valcyte.
Trombocyter 95 (upp 3) också påverkade utav Valcyte.

Njurvärdet hade gått ner igen till 104 ifrån 116, och därför höjde de mitt sandimun igen den här veckan, allt för att balansera en eventuell GVH.

Mitt blodtryck har gått ner de senaste veckorna, det övre trycket, alltså det värdet som visar med vilket tryck hjärtat pumpar ut blodet. Ifrån 130/120 ner till dagens 103 ? och det har inte med Valcyte att göra. Än så länge tycker läkaren inte att det är något farligt.  Jag känner en viss yrsel då och då, och tycker det är olustigt att trycket sjunker.

Min höger arm som jag haft så mycket problem med (vätska och nervskada) har blivit mycket bättre, har bara känningar om jag bär för tungt eller gör någon monoton rörelse.

Jag tar fortfarande Fragminsprutor pga de blodproppar jag fick i mitten utav februari efter att en CVK avlägsnats, behandlingen ska fortsätta till mitten Maj.
Magen ser inte längre ut som en ”jordglob”, det har blivit mycket bättre och jag försöker sticka ytligt så jag inte kommer i något blodkärl.

Förra veckan hände inte så mycket utöver det vanliga, jag försöker vara igång så mycket det bara går eftersom det ska vara bra för blodtrycket att röra på sig.
Jag har fått som rutin att jag försöker vara igång till Kl 14.00, då börjar ett TV program ”Lyxfällan” som jag tittar på. Programmet är en timma och det är en perfekt paus då, resten utav eftermiddagen och kvällen tar jag det lite mer lugnt. 

I Fredags hade jag beställt fönsterputs utav vårat uterum, vad skönt det var att slippa det arbetet så här på vårkanten, vi har 17 st glasdörrar och 4st fönster, han skulle putsa både utvändigt och invändigt, då förstår ni hur många sidor det blir, puhhh. Det var nog inte sista gången vi unnade oss den lyxen.      
I helgen var vi ute och gjorde en del kortare ärenden och det känns bara bättre och bättre, men någon storhandling har jag inte klarat av ännu.

Nästa besök hos BMT blir på tisdag nästa vecka 15/4, då hoppas jag också få svar på min 60-dagars chimerism (hur mycket donator cellerna tagit över) det blir spännande, hoppas bara inte Vaclyte har påverkat det också?

Önskar Er en härlig vecka och helg!