15. apr, 2014

15 April. Dag +70. 60-dagars Schimerism svar idag.

Sedan förra veckan har jag gjort en del egna framsteg. Det är små små framsteg i vardagen, men dessa betyder mycket eftersom jag då känner att jag kommer vidare.

Förra tisdagen skulle jag åka till Kungsbacka sjukhus för en gyn kontroll (kontrollera ev, GVH)  och istället för att åka Taxi som skulle hämta mig minst en timma innan besökstid, vilket jag tyckte var alldeles på tok för lång väntetid, så körde jag för första gången alldeles själv. Det kändes som när man var arton år och för första gången körde ensam i bilen, det gick så bra att efter besöket körde jag runt i Kungsbacka och ”gjorde” mig ärenden, vilken frihet.

I onsdags bakade jag bullar till familjens glädje, det gick jättebra och var inte så arbetsamt, jag kunde vila vid jäsningen.

I fredags morse kunde jag äta mörkt bröd till frukost och dricka en skvätt kaffe precis som förr, den här gången smakade brödet bröd och inte kartong och kaffet smakade kaffe..Gott!

I söndags var vännen A-K.E här och hälsade på, hon kom vid 12-tiden, och tänk att vi satt hela dagen ända till kvällen och bara pratade och pratade, det var så roligt, det var längesedan vi träffades.

Idag körde jag själv hela vägen till Sahlgrenska och nu kände jag mig varm i kläderna på bilkörning. Det är en liten bit att gå ifrån parkeringen men det gick bra det också, jag tar det lugnt och stressar inte, då mår jag bara dåligt.

Under veckan som gått har jag känt mig något piggare och det visade HB-svaret idag som hade gått upp något, jag känner skillnad när jag hamnar över 100 då blir det lättare att röra sig, och jag får inte lika mycket mjölksyra.

60-dagars Schimerism provet var inget vidare det visade ingen ökning utav T-cellerna utan låg kvar på 60%,, väldigt tråkigt, läkaren menar att de nu måste dra ner/minska på sandimunet som hämmar  GVH´n, för att ”släppa fram” t-cellerna (donator celler). . Det gäller hela tiden att balansera sandimunet mot GVH´n och T-cellernas övertagande av benmärgen. Vi vill att T-cellerna ska ta över med 100 % så småningom. 

Med mindre sandimun blir risken större att jag råkar ut för en GVH, men det behöver inte bli så, läkaren menar att det är individuellt.  Får t-cellerna ta över fritt så får man garanterat en akut GVH, vilken kan vara livshotande.
Jag får njuta nu medan jag mår så pass bra som jag gör, så får vi se vad som händer sedan.

Värdena idag fick jag på eftermiddagen utav sköterskorna så därför har jag inte pratat med läkaren om dessa.

Hb 103 (Upp 8 ! ) Bra.
Vita 1.0 (Ner 0.3 ) lågt ? Ska ringa imorgon och se om jag kan få kontakt med läkaren.
Trombocyter 98 (Upp 3) fortfarande låga.

Njurvärdet hade gått upp till högsta hittills 137 mot förra veckans 104.  Veckans höga dos med  sandimun har påverkat njurarna ordentligt. Denna veckan blir förhoppningsvis snällare mot njurarna.

Nu önskar jag alla en bra vecka och en härlig påskhelg med mycket sol, god mat och kanske ett och annat påskägg.
Nästa inlägg blir på tisdag 22 April. 

GLAD PÅSK !!