22. apr, 2014

22 April. Dag +77. Vita upp och Röda ner.

I veckan som gick har det inte hänt så mycket utan det har varit som vanligt med dagliga rutiner, men sen kom en HÄRLIG påskhelg, vilket fantastiskt väder vi har haft. Det finns ingen som kan klaga på det (tror jag). Jag får visserligen inte sitta i solen (pga cellgifterna) men under parasoll är inte heller fy skam när luften var så pass varm.

Vår dotter kom hem i fredags och stannade till måndag, det var härligt att ha henne hemma hela helgen. Vi var t.o.m ute och shoppade lite grann.

Jag har fortfarande mat restriktioner, allt ska vara kokt/upphettat, pastöriserat och endast grönsaker/frukt med skal på fungerar, därför blev det ingen lax och inga goda mögelostar för mig på påsk buffén. Värderna måste upp lite mer innan det blir "fritt fram". 
Smaken fungerar fortfarande inte riktigt, köttbullar och prinskorv smakade märkligt, men sillen, patén och äggen gick ner, det får jag vara nöjd med.
Jag har frågat läkaren om jag kan dricka någon alkohol? Ett glas vin till maten skulle gå bra, det tyckte han bara kunde vara bra. Jag har inte varit sugen alls på vin eller öl, men nu till påsk maten ville jag prova en påsk ale, men ack nej den fungerade inte i min mun, smakade så beskt att den inte gick att dricka.
I söndags grillade vi och slappade på altanen tillsammans med vännerna AT & JT. När det var dags att äta skulle jag prova lite vin till köttet, men nej, nej det var ingen smakupplevelse. Det är bara att vänta tills smaklökarna vaknar till liv igen.  Den kvällen lyckades jag hålla mig vaken till 23.30, det var nytt rekord.

Provsvaren idag var som vanligt lite ”upp och ner” men äntligen hade de vita stigit lite grann.

HB 100 (Ner 3)
Vita 1.4 (Upp 0.4 !)
Trombocyter 75 (Ner 23)?

Vi pratade om schimerismen idag igen, att 60-dagars provet var 60% donator celler samma som 30-dagars och precis som förra veckan så sänkte läkaren nu sandimunet ytterligare för att se om T-cellerna tar sig fram när de inte har det immunhämmande sandimunet som bromsar. Ytterligare en anledning till att minska sandimunet är att mina njurar har varit ansträngda nu en längre tid.
Dagens njurvärde har jag inte fått, ska ringa om det imorgon.

Tisdag om två veckor 7/5 ska jag lämna benmärg och 90-dagars schimerism, det svaret ska bli det mest spännande, då får vi svart på vitt.

Det blev en kort rapport ifrån mig den här gången. Nästa inlägg blir tisdag 29/4.

Önskar Er alla en bra vecka.