29. apr, 2014

29 April. Dag +84. Värdena upp något idag.

Ytterligare en vecka och helg har gått och vädret har varit fantastiskt. Man blir trots allt gladare när solen skiner och det är ljumma vindar.

Men humöret går upp och ner trots det vackra vädret och jag har två ”små figurer” som sitter på mina axlar, en på vardera.  En positiv och en negativ, ibland tar den negativa över och viskar saker i mitt öra som jag inte vill höra men som jag kanske på något sett måste bearbeta(om utifall att) och för att inte ”lura” mig själv till att vara för positiv. Den figuren är oerhört energikrävande och jag blir trött som tusan i kropp och själ. I veckan som gått har den negativa figuren varit mer aktiv, trots att jag flera gånger försökt att ”slå” undan honom, jag tror det har att göra med att jag snart ska lämna benmärg och är nervös för det provsvaret (som tar ytterligare en vecka).  

Den 15 februari tappade jag mycket hår och rakade av alltihop. Denna veckan har jag upptäckt att håret börjat växa igen!! Det är så lite, så lite så det är nog bara jag och familjen som kan se skillnaden. Ska bli intressant att se om jag får mörkt hår i början av utväxten? som är väldigt vanligt, men just nu syns det bara blont fjunit. (blont som är min vanliga färg).
Ögonbryn och frasar syns lite mer, jag har aldrig haft så mörka ögonbryn som nu, och det
ser riktigt bra ut . 

Taxi resan till och ifrån Sahlgrenska idag var trevliga med lite mer pratsamma chaufförer än jag haft på ett tag, båda hade väldigt intressanta historier att berätta, så det kändes som att resan gick väldigt fort.

Idag gick läkaren igenom min medicin lista och kunde ta bort tre mediciner, skönt !!
Borta är:
Omeprazol -  Hämmar magsyra.
Ursofalk -  Skydd mot levern.
Fluconazol – Skydd mot svampinfektioner

Kvar är:
Bactrim – Antibiotika och skydd mot en speciell lunginflammation.
Aciklovir – Skydd mot herpes infektioner.
Sandimun – Skydd mot GVH.
Fragminspruta – Propp lösande. I mitten utav Maj är det slut med den.

Idag minskade han sandimmunet ytterligare, ifrån 150+150gr/dag, till 125+125gr/dag.
Eftersom min chimerism är så låg (mindre mängd donator celler) så är risken mindre att akut Gvh dyker upp, och med mindre sandimmun ska donator cellerna känna att de får ”mer” plats, och på så sätt får vi upp chimerismen, MEN inte för mycket så det blir akut Gvh. Puhh…

Värdena idag var bra, och den positiva figuren på min axel började viska ord som ger mig mer energi och lättnad. Men allt eftersom benmärgsprovet nästa vecka och dess svar närmar sig så misstänker jag att det blir en sammandrabbning mellan figurerna.  Vi får se.

HB 100 (likadant)
Vita 1.9 (Upp 0,5 !! )
Neutrofila (Upp 0,4 !! ) undergrupp till vita.
Trombocyter 82 ( Upp 7 !!)

Dagens njurvärde har jag inte, men förra veckan hade det gått ner litegrann ifrån 137 till 123, det är fortfarande högt så för njurarna är det också bra att sandimmunet dras ner litegrann.

Nästa provtagning är Onsdag den 7 Maj, då skriver jag igen.

Till valborg blir det rabarberpaj, tänk att de redan blivit så stora.

Önskar Er alla en trevlig Valborgsmässoafton och helg !!