3. jun, 2014

3 Juni. Dag +117. Ingen Gvh ännu.

Förra besöket avslutade en två veckors lång nervös väntan som tog på krafterna. De två följande veckorna som nu passerat till dagens besök, har inte varit lika ansträngande och jag har mått betydligt bättre.

Det har inte hänt så mycket här hemma, jag tar dagen som den kommer, försöker uträtta lite ärenden och däremellan ta det lugnt.
Jag har lyckats hålla den positiva figuren på min axel vaken och alert, dagarna blir så mycket bättre då.

En kväll i förra veckan var det dags för dammiddag hos en utav mina väninnor, och den här gången bestämde jag mig för att kunna vara med. Det var första gången sedan jag kom hem ifrån sjukhuset som jag vågade mig iväg hemifrån en kväll.
Jag mår mycket bättre nu, är inte extremt infektionskänslig och behöver inte lägga mig så tidigt utan klarar av att hålla mig vaken till i alla fall klockan tio på kvällen.
Vi är ett gäng på sju tjejer som träffas ungefär var tredje/fjärde månad och har gjort så sedan 1991 då vi alla träffades i samband med föräldrar ledighet.
Jag har inte kunnat vara med på de senaste middagarna så nu var det extra roligt att äntligen träffas igen.

Förra besöket så tog man bort några utav de matrestriktioner jag har, nu får jag äta tomat, sallad och jordgubbar,,Jippi!!!  alldeles lagom till midsommar.
Mögelost, lufttorkad skinka, gravad lax och opastöriserade produkter är fortfarande tabu.
Biobesök och andra inomhusaktiviteter med mycket folk är också tabu.
Att gräva i jorden får jag inte heller ännu.

I väntrummet idag träffade jag en dam som fick sina donator celler i augusti förra året, hon precis som jag har det trögt med chimerismen (donatorceller i blodet) och hon har inte heller haft någon Gvh reaktion. Hon hade precis fått påfyllning utav fler celler (som de sparat), förhoppningen är att chimerismen blir 100%. Det var intressant att få veta att det finns fler som har ungefär samma situation som jag.

Idag tog de ett nytt chimerism/blod prov, så nästa besök om två veckor blir intressant att få det svaret, hoppas det gått upp nu och inte ligger kvar på 60%.   
Idag var det inte samma läkare som förra besöket så då passade jag på att ta upp frågan igen om de här 4.7% blasterna jag hade i benmärgen, jag fick ungefär samma svar som förra gången att de inte var farliga och att friska celler också kan ha blaster, men att de ska helst inte gå över 5% (glömde fråga vad som händer då?) I alla fall så är dessa blaster ifrån friska celler och förhoppningen är att de försvinner.  

Gvh´n lyser med sin frånvaro, läkaren sänkte därför Sandimunet ytterligare med 50gr/dag, så nu tar jag endast 75gr på en hel dag.  I början utav Mars tog jag 350gr per dag, så det har varit en rejäl sänkning dessa tre månader, vilket är väldigt skönt för njurarna.

Värdena idag var ungefär samma som tidigare men något uppåt, härligt !

Hb 104 (upp 3)
Vita 2.0 (upp 0,3)
Trombocyter 85 (upp 2)
Neutrofila 1.3 . Undergrupp till de vita, vet inte förra besökets värde, men 1.3 är ok.

Njurarna 100 har gått ner ifrån förra gångens 125. Skönt.

Blodtrycket 110/70, bra att det övre trycket har rättat till sig nu, ett tag var det nere på 103.

Mitt nästa besök och inlägg blir tisdagen 17 Juni, midsommarveckan.

Önskar Er en trevlig nationaldag och en bra början på Juni månad.