15. jul, 2014

15 Juli. Dag +159. Magnet Röntgen.

Sedan i fredags har vädret bjudit på ömsom sol ömsom regn och det har varit riktigt skönt med en svalare temperatur tycker jag.

Idag var det då dags för magnetröntgen, jag har gruvat mig en del för den här dagen. Jag vet att jag får en ”släng” utav klaustrofobi när man körs in i öppningen. På bilden jag tagit är jag klar och de har precis kört ur mig ur öppningen och sänkt ner mig. När man körs in är britsen så högt uppe att näsan nästan tar i ”taket”. Eftersom jag gjort det här tidigare och visste att en viss panik kunde infinna sig så bad jag sköterskan stå bakom maskinen och ta mig på huvudet tills jag kommit på plats, lugnat mig och kunde "tänka bort" att jag låg så tight i maskinen.
Jag bad de också att lägga något på mina ögon, för skulle jag börja titta därinne och är så nära taket skulle jag ”flippa ur” direkt. Personalen var jättegullig och efter ett antal bildsektioner på 2-3 minuter vardera började jag bli lugn och kunde ta det med ro. Hela bildtagningen tog 3o minuter, mycket snabbare än beräknat, jätteskönt!.

Benmärgsprovet idag gick också bra och det är skönt att det är över för den här gången. Idag tog man bl.a schimerism (antal donatorceller) i benmärgen och förra veckans besök för prover tog de schimerism i blodet så nu har jag två spännande provsvar att vänta på, förutom ALLA andra provsvar som man också får.

När vi kom till Sahlgrenska idag var det försening på MR med en timma, vilket omkullkastade benmärgsprovet och blodproverna. Vi fick en ny tid som skulle passa in med benmärgsprovet och det vanliga blodprovet hos BMT. Avdelningarna var väldigt flexibla och de kastade om tiderna så jag skulle hinna med allt idag och slippa åka ännu en gång den här veckan.
Vi var på SU ifrån Kl 0800 – 13.30 , jag var mer än trött när jag kom hem efter det.

Annars har det inte hänt så mycket mer med mig sedan i fredags. Jag har fortfarande min Gvh på huden, i levern, i munnen och nu ännu mer i ögonen (de varar sig), men jag tycker det fungerar bra trots allt. Pirret i benen och ryggen finns kvar men är något bättre, men jag kan inte/vill inte köra bil någon längre sträcka pga det.

Proverna idag var bra !

Hb 119 (ner25)
Vita 5.4 (upp 0.1)
Trombocyter  71 (upp 6) BRA !

Leverproverna var något bättre, trots det måste jag stå kvar på samma mängd kortison tills vi fått svaret utav benmärgen. Hoppas att de kan sänka så småningom.

Nästa veckas besök är tisdag 22/7, då hoppas jag att en del utav provsvaren kommit och att de inte visar på några ”hemskheter”.  De negativa och positiva figurerna dyker naturligtvis upp igen, men den här gången så  tycker jag att den positiva figuren vinner ”fighterna.”

Önskar Er alla en härlig Juli vecka.