22. jul, 2014

22 Juli. Dag +166. CMV virus tillbaka.

Sommarvärmen håller i sig och det är riktigt skönt.  Jag har till och med lyckats bada, inte i havet men i en bäck. Min bror har vid bäcken, som rinner genom hans tomt ifrån en närliggande klar fin sjö, lyckats skapa en helt underbar liten naturlig ”swimming pool”. Ser ut precis som om det är taget ur en John Bauer saga. Jag däremot har inget blont svallande hår som prinsessan i sagans värld, men jag kände mig nästan som en prinsessa när jag simmade runt i det härligt svalkande vattnet.

I onsdags förra veckan ringde läkaren och sa att CMV viruset kommit tillbaka (skit också), en sorts herpes virus som kan ställa till det för lungorna, levern och njurarna. Det måste precis som förra gången behandlas med Valcyte under ca 14 dagar. Tyvärr påverkar Valcyte benmärgen negativt och trycker ner värdena vilket känns riktigt tråkigt nu när de äntligen gått upp till så fina nivåer, å andra sidan har jag högre marginaler nu än första gången jag fick CMV viruset. 

Gvh´n är sig lik, munnen är det som är värst nu. Läkaren undrade om Odontologen hade tagit bilder i munnen när de tittade på mig, han tyckte att det hade varit utmärkta bilder i utbildningssyfte på hur en ”riktig” Gvh i munnen ser ut.  Att skölja kortison har inte hjälpt något nämnvärt, däremot har värken i kinderna och läpparna blivit bättre men annars är det som tidigare, sandpapper och öken.   

Ögonen är fortfarande irriterade och mycket ögondroppar går åt under dagarna.  

Levern är bättre och kortisonet är sänkt ytterligare till 20mg, jätteskönt!

Prickarna på rygg och mage är kvar men kliar inte längre som tur är.

Inga intressanta benmärgsprover var klara inte heller schimerismen,  jag får ha tålamod till nästa vecka.

Svaret ifrån Magnetröntgen var klart och helt normalt, visade inte problem med diskbråck, så mysteriet med värk och surr i benen forsätter.

Blod proven var bra, men Valcyte har redan påverkat de vita och de neutrofila.

HB 120 (upp 1)
Vita 4.7 (ner 0.7)
Neutrofila 2.8 (ner 1.3)
Trombocyter 78 (upp 7)

På måndag 28/7 är nästa besök.

Önskar Er alla en fortsatt härlig varm och solig vecka.