28. jul, 2014

28 Juli. Dag +172. Hundra Procent !!

Under veckan som gått har jag fyllt på mitt energi förråd,  vågat mig ut på havet och varit på sommarfest.

Vännerna CA+PA bjöd på båttur. Torsdag och fredag tillbringades på ett par olika öar i den södra skärgården utav västkusten. Solfaktor 50, dubbla parasoller och täckande kläder så gick det riktigt bra att undkomma solen. Badade gjorde jag självklart, det är en fantastisk temperatur i vattnet.
Jag var orolig för hur ryggen skulle tåla båtfärden men det var inga större problem, det gick bra. Vi hade två riktigt underbara dagar.

På lördagen var vi bjuda på sommarfest hos vännen ML. Festen är nere vid havet med levande musik, folk dukar upp med bord, stolar, mat och dryck. Jag ville så gärna dit, men beslutet satt långt inne, det är både fysiskt och psykiskt jobbigt. Fysiskt pga benen o ryggen, psykiskt pga min hårväxt som är i kortaste laget. Peruk är inte att tala om nu när det är så varmt, det får bli utan. Människor ser att det hänt något med mig och man får blickar, jag förstår att de tittar, det är klart de gör,  men  skit samma. Idag är cancer inte så tabubelagt som det var för 15 – 20 år sedan (eller vad man ska kalla det?)
Till slut bestämde jag mig i alla fall för att vi skulle gå, och det ångrar jag inte. Livet är för kort för att inte njuta. Det spelades rock och dansbandsmusik, så framåt kvällningen var till och med jag uppe och dansade, det gick inte att låta bli. Men aj, aj, nu har jag ont i höften,  går här hemma och haltar, men det är det banne mig värt.  

Läkarbesöket idag var riktigt positivt. Jag var väldigt spänd på schimersimen/antal donator celler i blodet och benmärgen. Eftersom jag har Gvh på så många olika ställen och jag förstår att det pågår en aktivitet/fight i min kropp utom som dess like, så hoppades jag nu på en schimerism uppåt 85 – 90 %.
Läkaren tittade på mig och sa, - vi har fått bra svar,,,, nu har du 100 % donator i blodet OCH i benmärgen. JIPPI !!
Faran för återfall är inte över, jag kan fortfarande ha kvar egna stamceller som kan stöka till det, men så småningom ska de stamcellerna också tas över av donatorn.
SO FAR SO GOOD !!

Trots medicinen Valcyte mot Cmv-viruset så har värdena hållt sig bra.
Slutar med Valcyte på torsdag. Skönt !

HB 119 (ner 1)
Vita 4.6 (ner 0.1)
Trombocyter 95 ( upp 17 !)

Njurvärdet ligger lite högt på 102. Får dricka mer vatten.

Levervärdena är mycket bättre, kortisonet gör verkan, och sänks nu ytterligare till 17.5 ifrån 20 mg.

De olika ”Gvh-erna” är samma. Munnen är det som är mest tråkigt, här har det flytande kortisonet inte hjälpt så mycket ännu.
Men jag får tänka positivt, Gvh är donatorn sätt ”att visa sig” så det är bara för honom att jobba på.

Som det ser ut nu så får jag ”ledigt” en vecka till nästa provtagning, hör läkaren inte av sig inom ett par dagar så är alla provsvaren bra och då blir mitt nästa besök måndag 11 augusti.

Önskar Er alla en varm och solig avslutning på Juli.