11. aug, 2014

11 Aug . Dag +186. Inga större förändringar.

Två veckor har redan gått sedan mitt förra inlägg, kanske de sista veckorna med ”riktig” sommarvärme, vem vet ?   Nåväl, augusti är också en härlig månad tycker jag.
Semestern är över, man och dotter har börjat arbeta och snart börjar sonen sista året på gymnasiet, allt återgår till det normala.

Semester och sommarlov tillsammans med familjen har varit härligt, men nu tycker jag allt det är skönt med egen tid här hemma för att vila mig och få tid till eftertanke.  Jag är naturligtvis fortsatt sjukskriven och kommer så vara en tid framöver tills allt stabiliserar sig.

De här sista två veckorna har jag känt en ny styrka i min kropp, en styrka/kraft som jag inte känt sedan jag var frisk för ca tio år sedan, jag har inte syrebrist (anemi) längre, inte ont i några muskler eller leder. Det gör att jag vaknar på morgonen och känner mig för första gången på många år utvilad!! Vilken känsla!!
Jag behöver inte längre sitta på sängkanten som en ”zombie” innan jag tar mig upp och jag måste inte dricka en kopp kaffe innan jag gör något annat för att vakna.  Tidigare kunde jag sova i stort sett hur länge som helst pga kroppen var alltid trött och sliten utav de låga blodvärdena.  
Nu kan jag gå i trapporna här hemma också utan att bli andfådd och känna mig som en hundraåring, jag går lätt upp och ner, till och med flera gånger utan att flåsa och få mjölksyra i musklerna. Det är en helt underbar känsla att få kraften tillbaka, och håller nu tummarna för att jag inte ska råka ut för någon akut Gvh (frånstötning), som skulle ”ta ner” mig.

Trots att det fortfarande tar emot att vara bland mycket folk vågade jag mig på ett restaurangbesök i helgen. Eftersom jag nu har fått lite kortison svullna kinder också och tycker fortfarande det är jobbigt med det korta håret så måste jag vara på ”humör” för att klara av att ta mig ut bland folk, men med min man och vännerna AT + JT så gick det bra och vi hade en trevlig kväll.

Jag vågade också i helgen att åka själv på vernissage, min väninna SN som är konstnär har utställning den här veckan, vi har inte setts sedan hon hälsade på mig på sjukhuset i februari så det blev ett kärt möte.

Självkänslan ökar för varje litet steg jag tar.

Besöket på Sahlgrenska idag var bra, läkaren tycker det ser bra ut för mig. Idag tog de 15 stycken rör, en hel massa prover och jag har ingen möjlighet att hålla ordning på vad de kontrollerar men många prover blir det.
Ett utav proverna heter MRD, det är en sorts markör för om det finns sjuka celler kvar, de har inte tagit det provet tidigare. Hoppas svaret är klart vid nästa besök om två veckor, puhh det blir nervöst.

Gvhérna är ungefär  samma.
- Ögonen har blivit värre, allt är suddigt mest hela tiden pga den vätska som produseras i ögat, så det blir ett nytt besök hos optikern på SU, de får bestämma om jag ska droppa kortison direkt i ögonen.    

-Munnen är något lite bättre men fortfarande torr och smakerna är fortfarande svårt med, jag får plitor och sår i munnen/halsen när jag äter (mer eller mindre) ska till odontologen på onsdag de får ta beslut om jag ska skölja med mer kortison.    

-Levern och huden är bättre.

Proverna var bra idag trots att de vita gått ner, läkaren trodde kanske det kunde bero på Gvh´n.

HB 121 (upp 2 ) Bra !
Vita 2.6 (ner 2 ) Tråkigt!
Trombocyter 100 (upp 5 ) Bra !

Läkaren sänkte kortisontabletterna idag ifrån 17.5 mg till 15mg, skönt !   

Sandimunet (medicin mot frånstötning) vågar de inte sänka ännu, fortfarande 50mg morgon och 25 mg kväll.

Alla andra mediciner är också kvar mot bakterier, virusar, svamp m.m.

Nästa besök hos BMT blir måndagen 25 Augusti till dess önskar jag Er två härliga sensommarveckor.

PS . Nu var det ett tag sedan jag tackade Er alla som peppar och stöttar via olika ”kanaler”, om ni visste vad det betyder.  TACK !!!